Jílové prohrálo 0:1 v Soběchlebech, Šluknov doma 1:4 s Mojžířem a Rumburk 2:5 v Hrobcích.

FK JÍLOVÉ

Pořádnou porci smůly si vybrali fotbalisté Jílového v Soběchlebech. Ve vyrovnaném utkání si vstřelili v 85. minutě rozhodující gól sami a prohráli nešťastně 0:1.

„V prvním poločase byly Soběchleby lepším celkem. Dvě velké šance domácích skvěle vychytal Pekař. Jinak se hrálo na strašném a blátivém terénu, navíc hřiště bylo do kopce. Ve 30. minutě běžel Kurty sám na brankáře a byl ve vápně jasně sražen. Místo červené a pokutového kopu však sudí vůbec faul neodpískal," hodnotil první půli jílovský kouč Josef Florián.

Po změně stran se role obrátily, otěže utkání převzali hosté. „Byli jsme lepší, i když domácí trefili břevno. Po dalším brejku Kurty vstřelil regulérní branku, ale pomezní rozhodčí odmával nesmyslné postavení mimo hru. Když už to vypadalo na remízu, pět minut před koncem kopali domácí roh a náš obránce na zadní tyči si míč nešťastně srazil za Pekaře. Jsem naštvaný, na  bod jsme tu určitě měli a nakonec nemáme nic. Nedá se nic dělat, nyní máme doma první Neštěmice. Nebude to lehké, navíc nám bude chybět Farkaš, Štercl, Huček a Čermák," uzavřel vše jílovský kormidelník.

Soběchleby - FK Jílové 1:0 (0:0)

Branka: vlastní. R: Zíma. ŽK: 3:2. Diváci: 45. Poločas: 0:0.

FK Jílové: Pekař – Knotek, 
V. Michl, Rangl, Florián – Vacek, Čermák, Huček, Farkaš (75. Mitro) – Čtvrtníček, Kurty.

PLASTON ŠLUKNOV

Jako by jim dochá-zel dech. Šluknovští fotbalisté prohráli opět 1:4, tentokráte doma s Mojžířem a po dobrém vstupu do I. A třídy tak trochu pokulhávají.

„Chtěli jsme napravit porážku 1:4 z Rumburka. A to jsme měli k dispozici takřka kompletní kádr," kroutil hlavou vedoucí Plastonu Ladislav Čurgali. Šluknov absolutně nezachytil začátek utkání. Nejprve padl gól v 10. minutě z přímého kopu, když tečovaná střela ve zdi šla do protipohybu brankáře Bednáře – 0:1. Následně v 16. minutě 
z rychlého protiútoku mojžířský útočník obstřelil Bednáře  a bylo to rázem 0:2. Ve 24. minutě se podařilo domácím snížit, když přímý kop Vichtereye brankář hostů neudržel 
a dobíhající Záruba dorazil míč do branky – 1:2. Hosté však opět zvýšili na rozdíl dvou gólů po pěkném průniku a přesné křižné střele  – 1:3. „Těsně před poločasem po rohu měl velkou šanci Lehrl, ale brankář míč vytěsnil mimo tři tyče," pravil Čurgali.

Druhé dějství začal Šluknov náporem a vytvořil si spoustu příležitostí. Neujaly se šance Vichtereye, Holešovského, Hajduka nebo Mendela. Zákonitě přišel trest na druhé straně. Na centr si naběhl útočník hostů rychleji než Bednář a bylo to 1:4.

Šluknov se tak po dvou vysokých porážkách zřejmě musí vrátit nohama na zem. „Pro nás to bylo kruté, hosté za utkání vystřelili čtyřikrát na branku a dali čtyři góly. Šancí bylo hlavně v druhém poločase hodně, ale bohužel dnes nebylo štěstí na naší straně. Příští týden je potřeba ztracené body získat zpět venku ve Velkém Březně, které je jasně poslední," dodal závěrem vedoucí Plastonu.

Plaston Šluknov - TJ Mojžíř 1:4 (1:3)

Branky: Záruba – Sládeček 2, Cigánek, Sikora. R: Sedláček. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas: 1:3.

Šluknov: Bednář – Kasal, Lukáč, Holešovský, Jägr – Hajduk, Lehrl, Kirchner, Slanina – Záruba, Vichterey. Střídali: Stelmaščuk, Mikula, Mendel.

FK RUMBURK

Po vítězném derby proti Šluknovu dostal Rumburk tvrdou ránu. Díky zpackanému úvodu prohrál 2:5 
v Hrobcích a opět klesl na předposlední místo I. A třídy.

Hosté, kteří přijeli v jedenácti a náhradním brankářem na lavičce, totálně vyhořeli v úvodu utkání. Než se hráči rozkoukali, domácí vedli ve 25. minutě 3:0. Skóre otevřel Satran, dvě branky přidal šikovný Štorc. „Všechny góly padly po našich naivních chybách," zlobil se kouč Rumburka Josef Rákosník.
Po změně stran vykřesal 
v 55. minutě jiskřičku naděje Chlada, který snížil na 3:1. Jenže v době největšího tlaku hostí přišly další dvě chyby 
v obraně a Hrobce rázem vedly 5:1. V závěru pak Šott jen kosmeticky upravil skóre na konečných 5:2.

Pořádně naštvaný byl rumburský trenér Rákosník. „Za výkon v první půl hodině bychom se měli opravdu stydět. Jako by si hráči mysleli, že když před týdnem porazili vysoko Šluknov, tak vše půjde samo. Tak naivní chyby 
v obraně můžeme vidět maximálně u žáků. Ještě větší bezmoc však cítím, když nemohu vystřídat hráče, kterému se nedaří, když se nás na zápas sejde jedenáct," čertil se rozlícený kouč poražených Josef Rákosník.

TJ Hrobce - FK Rumburk 5:2 (3:0)

Branky: Štorc 3, J. Bartůněk, Satran – Šott, Chlada. R: Novotný. ŽK: 1:2. Diváci: 20.

FK Rumburk: Hadar – Trégr (20. Dvořák), Fiala, Havel, Michalína – Vyskočil, Mlejnek, Klíma, Stankovič – Chlada, Šott.