„Kolín je v uvozovkách už odepsaným týmem, k záchraně má hrozně daleko. K nám tedy může přijet uvolnění, bez většího tlaku. Takové zápasy pak bývají velmi ošidné. Nám však situace velí jasně zvítězit," razantně říká trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala. Na podzim jeho svěřenci vyhráli v Kolíně jasně 5:0.

Nedělní soupeř Varnsdorfu získal v tabulce pouhých sedm bodů, v devatenácti zápasech jen jednou zvítězil. „Přes zimu prošel jeho kádr obměnou. Mají tam šikovné hráče, musíme si dát pozor na všechny. Ale hlavně nesmíme vyrábět takové hrubky jako v tom nepovedeném duelu ve Zlíně," vzpomíná Frťala sklesle na poslední zápas, kdy Varnsdorf prohrál vysoko 0:6.

Páteční zápas ve Zlíně je ale minulostí, celek z Kotliny už se soustředí na nedělní bitvu. „Poslední utkání jsme si samozřejmě rozebrali u videa. Ale teď už nás zajímá pouze Kolín," konstatoval varnsdorfský lodivod.

Na sto procent v neděli nevyběhne na trávník ta samá základní sestava jako ve Zlíně. „Nějaké změny určitě budou, hlavně s odrazem na ten poslední, velmi nevydařený zápas," má jasno Frťala.

Ten v týmu opět přivítal Janouška, který přišel z prvoligového Hradce Králové a navázal tak na své podzimní působení v žlutomodrém dresu. „Pro mě je každý hráč důležitý, to samé platí i u Jirky Janouška. Pevně věřím, že se už plně adaptoval a brzy naváže na své podzimní výkony," doufá Zdenko Frťala a dodává: „V podstatě jsme kompletní a nikdo není ani vykartovaný."

Nedělní duel 20. kola Fotbalové národní ligy mezi FK Varnsdorf a FK Kolín má výkop v 15.00.