Děčínským okresním zástupcům se opět příliš nedařilo. Benešov nad Ploučnicí doma zklamal a prohrál 0:1 s Povrly. Česká Kamenice doma dostala výprask 1:5 od Chuderova. Naopak na jaře válí Horní Podluží, které zvítězilo na půdě posledních Petrovic hladce 3:0.

Jarní zmar. Tak se dají nazvat výkony Benešova nad Ploučnicí. Po porážce 1:5 ve Svádově Benešov doma padl překvapivě s předposledním celkem z Povrl. „Jedním slovem tragédie. V deváté minutě se Povrly dlouhým autem dostaly do našeho vápna a Sochor ho se štěstím dotlačil za Severína. Byla to snad jediná vážná šance hostů, my jsme se ale v prvním poločase protrápili,“ naštvaně hodnotil špatný výkon svých oveček trenér Miloslav Kougl.

Po změně stran měli domácí sice tlak, ke změně skóre to nevedlo. „Byli jsme na polovině soupeře, ale branka z toho nebyla. Navíc padly ještě tři červené karty, dvě na naší straně. Nyní jedeme na špatné hřiště do Skorotic. Musíme dávat branky a rychle bodovat. Budeme rádi za jakýkoliv usmolený gól, který by nám přivál výhru,“ dodal Kougl.
MSK Benešov n. Pl. – TJ Povrly 0:1 (0:1) B: Sochor. R: Klimp. ŽK: 2:2. ČK: 2:1. Diváci: 60.
Benešov: Severín – Kougl, Horvát, Vencl, Staněk – Janda, P. Ondrejkovič, A. Minařík, Mysliveček – Pop, Kolář. (J. Minařík, Raba, Verbíř, M. Ondrejkovič, Lankaš).

Do jara skvěle vstoupilo Horní Podluží. Po výhře v derby nad Českou Kamenicí tentokrát Čechie přejela 3:0 petrovický Hraničář. „Začátek utkání nebyl z naší strany ideální, chvilku to trvalo, než se kluci rozjeli. Po půl hodině vstřelil důležitou první branku Bandas. Po změně stran jsme byli stále více aktivní a Bandas s Boštíkem zvýšili na 3:0. Počasí bylo opravdu hrozné, strhla se vánice a začátek druhé půle se posunul o pětadvacet minut,“ popisoval dění v Petrovicích asistent trenéra Karbana Ervin Ludwig.

Čechie tak získala ze dvou zápasů šest bodů a posunula se na osmou příčku. Nyní doma přivítá aktuálního lídra Jiskru Velké Březno. „Kluci jsou nabuzení a věří si, my zůstáváme při zemi. Ale věřím, že alespoň bod bychom mohli vydolovat,“ dodal Ludwig.
Petrovice – Horní Podluží 0:3 (0:1) B: Bandas 2, Boštík. R: Starý. ŽK: 1:3. Diváci: 80.
Čechie: Šedivý – Jakoubě, Kolár, Peleška, Hejl – Fučík, Chaloupecký, Herman, Boštík (Kalista) – Riedel (Bobelák), Bandas (Kříž).
Do nepříjemné situace se dostává Česká Kamenice. Dvě porážky znamenají desáté místo a přiblížení k sestupovým vodám. Tentokrát doma nestačila na druhý Chuderov a prohrála vysoko 1:5. „Abych byl upřímný, herně to nebylo vůbec zlé. Bohužel jsme dostali dva rychlé góly, které byly navíc opravdu výstavní. Když se k tomu přidal poctivý vlastenec, nebylo co řešit. Rozhodla efektivita v koncovce, na šance to bylo vyrovnané,“ zklamaně pravil domácí brankář Martin Vaněk.

Česká Kamenice v 18. kole hraje v Přestanově . „Je to o gólech, my je musíme začít dávat. Také je potřeba trochu zlepšit obranu,“ tvrdí Vaněk.

Č. Kamenice – Chuderov 1:5 (0:4) Branky: P. Vaněk – Tikovský 2, Guttman, Fousek, vlastní. R: Petráček.Diváci: 60.
Č. Kamenice: M. Vaněk – Švanda, Čvančara, Bašta, P. Vaněk – Nymák, Mitruška, Šimek, Laub – Štádler, Kozelek. (Jírava, Záhorný, T. Marek).