Tým Komáři Filipov se stal vítězem 28. memoriálu Míly Kotraby a 18. memoriálu Honzy Bálka, který se konal tradičně ve vilémovské sportovní hale. Druhé místo zbylo na obhájce loňského prvenství Repre Šluknov, bronz vybojoval Stap Vilémov.

„Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když ze čtyř velkých favoritů – SC Stap A, Kádě 5000 Velký Šenov, FC Juniors Děčín a Jackovi kluci Varnsdorf – se ani jeden z nich neprobojoval do semifinále," připomněl jeden z organizátorů Libor Sklenář.

Turnaje se zúčastnilo i několik známých fotbalistů. „Nechyběl Matěj Kotiš z Varnsdorfu, Vlasta Stožický z Litoměřic. Dále královodvorský Milan Petr, vilémovští Jägr, Čuda, Kopřiva, Bílek, Jindřich a Kaňkovský," konstatoval Sklenář.

Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech mužstvech a v jedné bylo týmů pět. Vzhledem k tomu, že se nečekaně nedostavil tým Mikulášovic, tak z každé skupiny postoupila do play-off všechna mužstva.

Na ty nejlepší tradičně čekala bohatá odměna. „Nejlepší čtyři mužstva obdržela pěkné poháry a velmi bohaté dárkové koše. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávala Hanka Bálková, sestra zesnulého Honzy Bálka, společně s místostarostkou obce, paní Bohunkou Mošovskou, funkcionáři Fanda klubu, Sálovka Clubu Stap a SK Stap Tratec Vilémov," zdůraznil Sklenář, který závěrem dodal: „Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků opět jeden z velmi povedených turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán. Škoda jen, že ubývá mužstev, což je na druhou stranu smutné, když po loňských třinácti se na něj letos přihlásilo znovu jen třináct a z nich se ještě jeden nedostavil. Před dvěma lety jich bylo dvacet. Všichni účastníci obdivovali výbornou organizaci celé akce."

Výsledky play-off

1. kolo: Komáři Filipov – Babula Team Praha 6:0, FK Rumburk – Jackovi kluci Varnsdorf 1:1 (3:2 na PK), FC Juniors Děčín – SC Stap Vilémov „B" 1:0, Repre Šluknov – Kádě 5000 Velký Šenov 2:1.
Čtvrtfinále: Komáři Filipov – SC Stap „A" 3:1, Stap Vilémov – FK Rumburk 1:0, Bílá Vdova Varnsdorf – FC Juniors 4:2, Repre Šluknov – Hapťák Šluknov 2:1.
Semifinále: Komáři Filipov – Stap Vilémov 1:1 (4:3 na PK), Repre – Bílá Vdova 2:0
O 3. místo: Stap Vilémov – Bílá Vdova Varnsdorf 2:0
Finále: Komáři Filipov – Repre Šluknov 2:0

Turnajová NEJ

Nejlepší hráč: K. Kaňkovský (Stap Vilémov)
Nejlepší brankář: M. Zoul (Repre Šluknov)
Nejlepší střelec: V. Stožický – 10 gólů (Komáři Filipov)
Nejlepší rozhodčí: M. Sabó
Nejstarší hráč: P. Šťastný (B.T. Praha – 69 let, rekord turnaje)
Cena fair play: Babula Team Praha – nejvzdálenější tým