V úvodních minutách se hosté z Varnsdorfu prezentovali aktivní hrou, šance si ale vytvářeli hlavně po hrubkách v domácí defenzívě. Se zakončením už ale hosté byli na štíru. Ani domácí ofenzíva neklapala na jedničku. Frýdecký kanonýr Hošek zůstal kvůli karetnímu trestu pouze na tribuně, a tak místo něj zkoušel v útočné fázi štěstí vytáhlý Ďuriška. Jeho hlavička z 29. minuty byla z řad gólových, ale stejně jako ve druhém pokusu krátce před přestávkou domácí forvard neuspěl.

O všem podstatném rozhodl druhý poločas. V 56. minutě napřáhl z velké dálky domácí Ižvolt a střela proklouzla brankáři Porcalovi až za jeho záda. U této branky nejspíš hostující gólman čisté svědomí neměl. „Branky padají po chybách a možná tam nějaká chybička i byla. Nevím,viděl jsem to přeci jen z větší vzdálenosti. Naopak to byl ten správný impuls pro naše hráče, aby v zápase přidali a pokusili se jej obrátit," vrátil se k jediné inkasované brance svého celku kouč Varnsdorfu Roman Veselý.

A fotbalistům v žlutých dresech obrat skutečně vyšel. Už v 63. minutě byl blízko vyrovnání střídající Knejzlík, který nastřelil po Rudnytskeho akci tyč domácí branky. Uplynulo dalších osm minut a hosté se dočkali. Dobře zahraná standardní situace skončila u stopera Zierise, který z bezprostřední blízkosti nedal domácímu brankáři šanci – 1:1. Zlom v zápase nastal v posledních sedmi minutách. Brankář Porcal si nejprve pohlídal na brankové čáře nebezpečnou hlavičku Klabníka, aby z rychlého protiútoku krásně vymetl šibenici Martan. Valcíři tak sice konečně Varnsdorfu vstřelili ve vzájemných duelech branku, první výhru si ale nad tímto soupeřem opět nepřipsali. „Po velice dobrém výkonu bereme všechny body. Na domácí jsme se důkladně připravovali, hlavně na jejich agresivní způsob hry a také i na jejich vysoké hráče a standardní situace. Naopak jsme věděli, že naši podhrotoví hráči budou dělat domácím problém, což se i potvrdilo. Byli jsme určitě lepší," pochvaloval si po utkání hostující kouč.

„Po hodech zkrátka bývá bolení břicha. Já jsem dnes některé naše hráče vůbec nepoznával. Fotbal je o chybách a ty jsme měli už v prvním poločase proměnit. Kluky jsem upozorňoval, že nás čeká těžký soupeř s velmi dobrou přechodovou fází. Nemůže se nám zkrátka stát, že zahráváme standardku a naopak my z ní inkasujeme. To je neakceptovatelné. Oni k nám jedou osm hodin v autobuse a nakonec jsou na hřišti rychlejší, nevím, co k tomu říct. Je to ale realita, spadli jsme na zem a je třeba začít tam, kde jsme byli v předchozích zápasech. K fotbalu patří i porážky, takže z ní tragédii nedělám. Ale v pondělí si s některými hráči musím pohovořit," čertil se po zápase domácí lodivod Mikuláš Radványi.

MFK Frýdek-Místek – FK Varnsdorf 1:2 (0:0)

Branky: 56. Ižvolt – 71. Zieris, 84. Martan. Rozhodčí: Dresler – Kubr, Koval. ŽK: Ujlaky, Byrtus, Švrček – Mehanović, Jurča, Zbrožek. Diváci: 1657.

Frýdek-Místek: Mihálek – Byrtus, Literák, Klabník, Švrček – Ujlaky (87. Jarabica), Krišto, Skwarczek, Ižvolt – Ďuriška (68. Krčula) - Vyskočil. Trenér: Mikuláš Radványi.

Táborsko: Porcal – Tvaroha, Zieris, Neuberg, Yakovlev – Martan (88. Houser), Mehanović (72. Durdević), Zbrožek, Schubert, Rudnytskyy – Jurča (33. Knejzlík). Trenér: Roman Veselý.