„Co na to říct? Nepředvedli jsme vůbec nic, domácí zaslouženě vyhráli," hlesl po zpackaném duelu zlínský kapitán David Hubáček.

Lepší vstup do utkání si Varnsdorf nemohl přát. Už po třech minutách totiž Kouřil nachytal brankáře Dostála, který se po trestném kopu vytáhlého stopera musel červenat. „Z dálky jsem se trefil i minulý podzim ve Zlíně. To bylo ale z větší dálky. Proti Zlínu se mi daří, snad to bude pokračovat," culil se Martin Kouřil. „První zlomový moment utkání, Dostál jednoznačně chyboval," zlobil se zlínský kouč Martin Pulpit.

Do konce poločasu se ale Ševci k ničemu nezmohli. Kdyby měli domácí lépe seřízená mířidla, mohli jít do kabiny s větším náskokem. „O poločase jsem musel stáhnout Chmela, který si nevzal kopačky na mokrý terén a byl tam jako na ledě. Takhle se nemůže chovat profesionální fotbalista," kroutil hlavou lodivod Zlína.

Po změně stran se hosté zlobili na hlavního sudího. 
V 68. minutě jim údajně upřel jasný pokutový kop. „Měla to být penalta a červená karta pro domácího hráče," mávl Pulpit rukou. Minutu na to pak rychlý protiútok přetavil ve druhou trefu Martan 
a prakticky tak rozhodl o osudu celého utkání. „První půle byla vyrovnaná, po změně stran rozhodl Láďa Martan. Zdálo se mi, že Zlín hrál hodně z obrany a přijel si pro bod. Docela mě zklamal," upřímně pravil Kouřil.

Domácí výhru v poslední minutě zpečetil střídající Jurča. Ten těžil z rychlé akce po ose Landovský – Martan. „Spadl nám obrovský kámen ze srdce. Popáté nevyhrát, to by bylo kritické. Jsem rád, jak k tomu utkání kluci přistoupili. Dali do toho srdce, bojovali, nechybělo nám nasazení. V naší situaci jsme nemohli hrát na krásu. Je vidět, že když na sobě budou pracovat, budeme úspěšní," dodal na závěr varnsdorfský trenér Zdenko Frťala.

„V závěru jsme otevírali hru a Varnsdorf nás ještě dvakrát gólově potrestal. Místo toho, abychom šli na první místo, tak z toho byla pořádná facka," dodal Pulpit.

FK Varnsdorf – Fastav Zlín 3:0 (1:0)

Branky: 3. Kouřil, 69. Martan, 90. Jurča. R: Berka – Vaňkát, Zeman. ŽK: Landovský, Tvaroha, Kouřil – Benčík, Kraut, Poznar. Diváci: 910.

FK Varnsdorf: Porcal – Landovský, Filip, Kouřil, Tvaroha – Breite, Novotný – Rudnytskyy, Daníček (75. Zieris), Durdevič (86. Jurča) – Schubert (56. Martan). Trenér: Z. Frťala.

Fastav Zlín: Dostál – Benčík, Hubáček, Malý, Pazdera – Chmelo (46. Jeleček), Hájek, Salachna (61. Kurtin), Višněvský (78. Holík) – Poznar, Kraut. Trenér: M. Pulpit.