Na „Vojenčáku“ byla vidět řada změn jak v hráčském, tak realizačním kádru. Novým trenérem druholigového celku je David Oulehla, asistentem zůstává Libor Macháček. Kondičním trenérem se stal Jan Filip. V týmu skončil Zieris, Bílek, Chlumecký, Klobása, Luňák, Šulc, Šup a Ulbrich.

Hráči na zkoušku? Klasika, dravé mladí – Petr Heppner (Liberec), Miroslav Dvořák (Liberec), Štěpán Holý (Příbram), Patrik Schön (Jablonec), Marek Richter (Teplice) a Lukáš Novák (Jablonec). Na tréninku ještě chyběl Miroslav Samoel, po operaci pouze vyklusával Bojan Dordič.

„Chtěli bychom hrát aktivně, soupeře dostávat pod tlak, být agresivní a nepříjemní. Hrát rychlý, přímý a kombinační fotbal. Vždy však je klíčové složení mužstva a hráči, kteří mají realizovat myšlenky trenéra. Uvidíme, co se nám podaří složit. Tomu napasujeme i herní plán,“ řekl David Oulehla.

Do startu nové sezony je ještě daleko, konkrétní cíle si mladý kouč nedává. „Pan Gabriel mi dal šanci, nechci ho zklamat. Chtěl bych být ve Varnsdorfu dlouhou dobu, chtěl bych zde sbírat zkušenosti. Hrát dobrý fotbal, na který budou chodit lidi, a od začátku sbírat body,“ zdůraznil.

Kolotoč přípravných zápasů zahájí Varnsdorf ve středu 27. června, kdy v Benátkách narazí na prvoligovou Mladou Boleslav. Následně bude hrát s Libercem a Jabloncem. Severočeši se opět účastní i turnaje v Počátkách, kde budou společně s Chrudimí, Vlašimí a Táborskem. Následovat budou přípravné duely proti liberecké juniorce a německému Neugersdorfu.

Plán přípravných zápasů:

27. června, 17.00: Ml. Boleslav (hř. Benátky)
29. června, 13.30: Liberec (hř. Hrádek n. N.)
4. července, 16.00: Jablonec n. N. (hř. Heřmanice)
7. července: turnaj Počátky (Chrudim, Vlašim, Táborsko)
11. července, 10.30: Liberec U 21
14. července, 10.30 Neugersdorf