Severočeši doma remizovali s Táborskem 1:1, o výhru přišel v hektickém závěru, když inkasoval v 89. minutě. „První poločas byl poměrně nervózní,“ přiznal trenér domácích Zdenko Frťala.

Přesto si Varnsdorf v samotném úvodu vytvořil dvě zajímavé situace. Pokus Dordiče se mezi tři tyče nevešel, střelu Zbrožka zneškodnil Toma. Ke konci poločasu se osmělilo Táborsko. Střelu Proška vykopl z brankové čáry Kouřil, Samoel si pak poradil s hlavičkou Musiola.

„Ve druhém poločase se nám podařila standardní situace, ze které padla branka,“ připomněl Frťala. Barac vše rozehrál na zadní tyč, míč se dostal do pokutového území, kde se zjevil Ondráček, který překonal Tomu.

Poslední minuty ale patřily Zbyňku Musiolovi. Útočník Táborska nejprve v 81. minutě zahodil po faulu střídající Zierise pokutový kop. Ten samý hráč se pak uvolnil opět přes Zierise, jeho pokus zastavila tyč. Do třetice se ale Musiol dočkal, když se prosadil po skrumáži a v 89. minutě vyrovnal na 1:1. „Závěr byl hektický. Bohužel jsme opět doplatili na naši jarní bolest. Dostáváme branky po individuálních chybách. Sice jsme definitivně zachránění, ale doma jsme se chtěli loučit vítězně,“ posteskl si Frťala.

Jeho svěřence čeká poslední zápas v dalekém Třinci. „Sice můžeme hrát uvolněně, ale to nás může stát body. V Třinci budeme hrát naplno,“ dodal na závěr kouč Varnsdorfu.

FK Varnsdorf – MAS Táborsko 1:1 (0:0)

Branky: 65. Ondráček – 89. Musiol. R: Orel – Koval, Vodrážka. ŽK: Zbrožek, Ondráček, Zieris, Bláha – Šandera, Mršič, M. Kučera. Diváci: 530.

Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Chlumecký – Durdević, Zbrožek, Ondráček, Kocourek (66. Bláha), Dordić (57. Barac) – Klobása (80. Zieris)