Rozlučkový zápas zanechal dobrý dojem. Fotbalisté České Kamenice doma v zajímavém utkání remizovali s lovosickým béčkem, následné penalty ale nezvládli.

„S hrou a získaným bodem jsem spokojený. Hosté byli o něco lepší a výhru na penalty si nakonec zasloužili. Mě mrzelo, že jsme pokutové kopy nezvládli," začal s hodnocením domácí trenér Pavel Mokráček.

V prvním poločase vypadali lépe jeho svěřenci. „V této fázi utkání jsme byli lepší a mohli dát nějaké branky. Ale šance byly na obou stranách. Zdálo se mi, jako by si Lovosice delší dobu zvykaly na přírodní trávník. Přece jen domácí zápasy hrají na umělce," všiml si Mokráček.

Po změně stran už převzal taktovku mladý lovosický tým. V největší šanci se ocitl Macháček, který se po kombinaci dostal až před brankáře Marka. V klíčové situaci ale branku přestřelil. „To jsme tahali za kratší provaz. Zajímavé šance měl mladý Hodač, ale diváci se branky nedočkali," konstatoval Mokráček.

V pokutových kopech prvních šest střelců proměnilo. Pak ale Šafránek vychytal Hodače a v páté sérii Jíravu. A bylo hotovo.

„S posledním zápasem a celkově s celou sezonou musíme být prostě spokojení. S předstihem jsme si zajistili záchranu a konečné sedmé místo je pro nás dobré," dodal závěrem českokamenický trenér Pavel Mokráček.

Čes. Kamenice – Lovosice B 0:0 – na PK 3:4.
R: Nedvěd. ŽK: 3:2, 70 diváků.
Č. Kamenice: Marek – P. Vaněk, Tschakert, Šimek, Čvančara – P. Kozelek (61. Vindyš), Jírava, Mach, Chmelík – Hodač, Černý.