Aktuální lídr I. A třídy vyhrál na horkém pažitu v Mojžíři a svůj náskok na druhé Travčice zvýšil na čtyři body. „Přijeli jsme se třinácti hráči. Někteří kluci nemohli hrát kvůli kartám, další nastoupili po nemoci nebo se sebezapřením. Proto jsem moc rád, že jsme toto těžké utkání zvládli," liboval si rumburský kouč Josef Rákosník.

V úvodu utkání byli hosté efektivnější. Mojžíř měl sice více ze hry, ale v 15. minutě vedl Rumburk 2:0. „Nejprve skóroval po rychlém protiútoku Bandas, po dobré akci Chlady. A za čtyři minuty se po rohu Havla prosadil Léhrl," přibližuje Rákosník oba gólové momenty. „To byl pro nás šok, ale oklepali jsme se a přitlačili Rumburk na jejich půlku," vyprávěl sekretář domácích Josef Kolankiewicz. Domácí Vitásek po půl hodině hry sice snížil, ale minutu před odchodem do kabin se Rumburku povedl další rychlý protiútok, na jehož konci byl opět střelecky disponovaný Bandas.

Po změně stran začala Mojžíř náporem, výbornými zákroky se ale několikrát blýskl brankář Hadar. „Tomáš nás hlavně ve druhém poločase výrazně podržel," pochválil Rákosník svého brankáře. Domácím ale není převaha nic platná, branky padají do jejich sítě. V 69. minutě se po dalším rychlém brejku a centru Honsů prosadil střídající Šott. Ten samý hráč pak za osm minut po obdobné akci přidává pátý hřebík do domácí rakve. „V závěru jsme trochu polevili a domácí v rychlém sledu dvakrát zkorigovali skóre. Více jsme toho ale domácím nedovolili," pravil spokojený rumburský kouč.

„Ve druhém poločase jsme byli aktivní, ale pomalu nám docházely síly. Velkou překážkou byl brankář Hadar," hodnotil Kolankiewicz. Zatímco domácí čeká ještě boj 
o záchranu, Rumburk využil zaváhání druhých Travčic 
a odskočil jim na rozdíl čtyř bodů. „Vycházeli nám rychlé kontry, kluci byli maximálně efektivní. Všichni zaslouží pochvalu," dodal Rákosník.

TJ MOJŽÍŘ - FK RUMBURK 3:5 (1:3)

Branky: Vitásek, Tichovský, Král – Bandas 2, Šott 2, Léhrl. R: Barva. ŽK: 1:2. Diváci: 270.

FK Rumburk: Hadar – Trégr, Posnar, Pokorný, Michalína – Havel (77. Bednář), Léhrl, Pilko, Honsů – Chlada, Bandas (60. Šott)