„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli lepším týmem a zaslouženě šli do vedení. Po změně stran nás ale Kamenice přitlačila,“ přiznal trenér Rumburka Roman Häusler.

To jeho protějšek výsledku litoval. „Zbytečná porážka. Měli jsme šance na to, tady bodovat. Škoda,“ podotkl Pavel Mokráček.

Kamenici navíc nepomohlo zranění zkušeného Mitrušky, který musel kvůli zranění hlavy střídat už v průběhu prvního dějství.

„Vypadá to, že nám bude chybět hodně dlouho. Je to jeden z našich klíčových hráčů,“ litoval Mokráček.

Rumburští fotbalisté po změně stran makali a doslova jezdili po zadku. „To je pravda, za to musím kluky pochválit. Takhle by to mělo vypadat. Výsledku si strašně moc vážíme, jsem také rád, že jsme poprvé v sezóně udrželi čisté konto. Možná by remíza byla spravedlivější, ale nevzpomínám si, že by Kamenice měla vyloženou šanci,“ připomněl Häusler.

S tím ale Mokráček moc nesouhlasil. „Rozhodlo proměňování šancí. Hráči zahodili několik vyložených. V průběhu podzimu si můžete vybrat jeden nebo dva zápasy, které vám prostě nevyjdou. Pevně věřím, že už máme vybráno,“ dodal s úsměvem.

FK Rumburk – FK Česká Kamenice 1:0 (1:0)

Branka: J. Hejl. Rozhodčí: Holec. ŽK: 3:4. Diváci: 80.

Rumburk: Bednář – Trégr, Pokorný, Honců, Demeter (46. Čuda) – Bače (63. Šolín), Chlan, Dinh (88. Hrdlička), J. Hejl – Šebora, Chlada

Čes. Kamenice: M. Vaněk – P. Vaněk, Mysliveček, R. Mach, Gaher (90. Vondrka) – Šimek, Mitruška (27. Matulka), M. Mach, Černý (86. Landovský) – Hodač, Cempírek