„Tento zápas se mi samozřejmě hodnotí velmi dobře. Všichni hráči podali výborný výkon. Skvělý brankář, kompaktní obranná činnost včetně zálohy a velmi dobře hrající útočná dvojice," pravil příjemně překvapený domácí trenér Josef Rákosník.

Blšany měly optickou převahu, domácí však hrozili z rychlých brejků. „A po sedmi minutách se nám jeden takový kontr povedl. Na jeho konci byl Chlada, jehož střela tak trochu zaskočila blšanského brankáře," vzpomínal Rákosník. Vzápětí mohli hosté vyrovnat, Bednář však vytasil parádní zákrok. Ve 12. minutě však udeřilo opět na druhé straně. „Po dalším rychlém protiútoku se z dorážky prosadil Bandas," podotkl Rákosník. Domácí se pak do konce poločasu ubránili, v samotném závěru pak mají štěstí, Blšany nastřelily horní tyčku.

I na začátku poločasu předvedl více koncentrace Rumburk. V 46. minutě potrestal Chlada chybu hostující obrany 3:0. „Vzápětí předvádí Bednář další excelentní zákrok a nepouští tak hosty do hry," vyzdvihl rumburský lodivod svého brankáře. Čtvrt hodiny před koncem pak Chlada po krásné individuální akci dosáhl na hattrick a definitivně poslal Blšany do kolen. „O čisté konto přišel Bednář v poslední minutě, kdy hosté po zbytečném rohu vstřelili alespoň čestnou branku," mrzelo Rákosníka.

Byla to však jediná kaňka na precizním rumburském vystoupení. „Hosté měli více ze hry. Ale nás zdobilo nasazení a disciplína. Přitom hráči měli dobrou herní kvalitu a vydrželi v tak náročném zápase i fyzicky. Takový výkon by nám mohl pomoci i v dalších zápasech. Hráči však musí zůstat pokorní a mít stejný přístup jako proti Blšanům," dodal Rákosník.

FK Rumburk - Chmel Blšany 4:1 (2:0)

Branky: Chlada 3, Bandas - Homola. Rozhodčí: Zavadil. ŽK: 1:3. Diváci: 70.

Rumburk: Bednář - Trégr, Pokorný, Léhrl, Zima - Šebora (74. Farkaš), Pilko, Šott, Honsů - Chlada, Bandas.