Vítězství 2:1 nakonec urvali veteráni Slovanu, kteří vyhráli 2:1. "Utkání bylo velmi kvalitní a vyhráli jsme díky dvěma proměněným penaltám Richarda Culka. Ty byly za fauly na Kopice a Janošíka," uvedl vedoucí SG Liberec Miki Nevyhoštěný. "Rozhodla naše spolehlivá defenziva. Takže Šmicer, Čížek, Voříšek a spol. měli minimum šancí," potvrdil. Z té ojedinělé skóroval Čížek.

„Bylo to vyrovnané utkání, pro zápas starých gard netypické, jelikož padlo málo branek. Mohli jsme i vyhrát. Ale o výsledek tady rozhodně nešlo,“ usmál se Martin Pulpit, trenér, který vedl děčínské Pelikány a aktuálně trénuje druholigový Žižkov.

„Moc mě potěšilo, v jakém počtu jsme se sešli. Někteří hráči nemohli hrát. Byl tu také Petr Pelikán, naopak chyběl Míla Vídeňský, který měl zdravotní trable. Společensky to ale klaplo na jedničku,“ pokračoval Pulpit.

„Pokud situace dovolí, tak bychom měli 19. února hrát hokej proti výběru Vladimíra Šmicra. Posílíme o dva bývalé hráče HC Děčín, tak snad ten výsledek nebude tak krutý. Příští rok nás čeká jubilejní fotbalový sraz. Chtěli bychom zvučnějšího soupeře a celkově to chceme pojmout slavnostněji,“ dodal na závěr.

Pelikán Děčín: Raba - K. Andok, Vrážel, Putík, Šmalcl, Žebro, Runt, Voříšek, Paták, Mi. Vašák, Hertl, Erneker, Chýle, Šmicer, Čížek, Dornbach, Majstovovič. Trenér: Pulpit.

Sestava Liberce: Pašta (Prchala) - Stránský, Culek, Vomáčka, Rampáček, Hauer, Štajner, Kopic, Richter, Janošík, Doležel, Soukup. Realizační tým: Myslivec, Miškovský, Maier, Trojan, Kosař a Nevyhoštěný.