V domácí sestavě chyběl Cimpl a Meduna, naopak návrat hlásil kapitán Čapek a také Žák. První minuty byly 
z obou stran spíše opatrné. Pokusy Maláka nebo Vavrouška v pohodě vychytal Chadraba. Za domácí odpověděl Havrda, který však v dobré šanci vysoko přestřelil. „Bylo to hodně opatrné a moc šancí nebylo," přiznal stoper Modré Kamil Podolský.

V 36. minutě fauloval Fichtnera Špinka a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Demčenko a vstřelil tak 
v dresu Modré svůj premiérový gól. „Hodně přísná penalta," zlobil se vilémovský manažer Libor Sklenář. V poločase tak překvapivě vedli domácí borci. „Měli jsme asi více ze hry, ale venku se na gól strašně nadřeme," podotkl Sklenář.

Po změně stran favorit zabral na plné obrátky a dostával se do šancí. „Byli jsme pod tlakem, Vilémov měl tři vyložené šance. My, krom střely Demčenka, nic neměli," upřímně pravil Podolský.

Vyrovnání se hosté dočkali v 58. minutě. Aktivní Buryánek se individuálně uvolnil přes dva domácí hráče. Míč krásně naservíroval Dobešovi, který se parádně trefil k tyči. Hosté mohli rozhodnout, ale buď narazili na dobře chytajícího Chadrabu, nebo branku vůbec netrefili. Nakonec došlo na penalty a rozhodlo se v páté sérii. Nejprve selhal Jindřich, vzápětí bod navíc domácím získal Fichtner.

Modrá tak v sezóně podruhé na penalty zvítězila. „Na tréninku to netrénujeme. Spíše to určení hráči prostě dobře kopou. Za dva body jsme rádi, Vilémov byl asi nejtěžší soupeř, se kterým jsme dosud hráli," dodal Podolský.

„Je to škoda, tady jsme mohli vyhrát, ale selhali jsme v zakončení," smutnil Libor Sklenář.

JISKRA MODRÁ - STAP TRATEC VILÉMOV 1:1 (1:0), na penalty 5:4.

Branky: Demčenko (PK), rozhodující PK Fichtner – Dobeš. R: Sobek. ŽK: 1:3. Diváci: 80.

Modrá: Chadraba – Struha, Podolský, Frkal, Horyna – Kuna (70. Líbal), Žák, Havrda, Čapek, Fichtner – Demčenko.

Vilémov: Vaňák – Špinka, Vlk, Jirchář, Jirásek – Buryánek (77. Čuda), Jägr, Dobeš, Očipka (60. Jindřich) – Malák (75. Bílek), Vavroušek.