Fotbalisté Modré prostě nechtějí spadnout z krajského přeboru. Z posledních pěti duelů vyhráli hned čtyřikrát, naposledy zvítězili v Postoloprtech a v tabulce je předskočili.

„V tak důležitém zápase jsme předvedli nejlepší jarní výkon. Všichni hráči odehráli zápas velmi dobře a koncentrovaně, mělo to herní kvalitu. A když bylo potřeba, tak nás v brance podržel Kráťa," pochvaloval si moderský kouč Josef Rákosník.

Hostům pomohlo brzké vyloučení domácího Pecháta, který se pakoval pod sprchy po čtvrt hodině hry. „Od začátku jsme si vytvářeli šance. Ale gól přišel tři minuty před koncem půle. Na roh Čapka si naběhl Podolský a hlavou poslal míč do sítě," pravil Rákosník.

Po změně stran vytasil proti gólové hlavičce parádní zákrok Kratochvíl. Dvacet minut před koncem centroval Horyna a Kříž dal Modré potřebnou pojistku. Ten samý hráč, který má v poslední době dobrou střeleckou formu, se v 83. minutě prosadil ve velkém vápně a definitivně rozhodl. Postoloprty pak dokázaly pouze upravit skóre na konečných 1:3.

„Musím ocenit rozhodčí, pískali absolutní rovinu. My jsme měli lépe nakládat se šancemi a bylo by to ve větším klidu. Poslední zápas máme doma Blšany, to musíme zvládnout. Přesto nám ani páté místo od konce, vzhledem k situaci v divizi, nemusí na udržení stačit," dodal Rákosník.

Postoloprty – Jiskra Modrá 1:3 (0:1)
B: Zícha – Kříž 2, Podolský. R: Nedvěd. ŽK: 3:5. ČK: Pechát (P), 150 diváků.
Modrá: Kratochvíl – Horyna, Podolský, Pazdera, M. Fejfar – Veselý (74. Slykhouski), Čapek, Žák, T. Fejfar – Demčenko (83. Sýkora), Kříž.