„Věděl jsem, že nás čeká těžké utkání proti velmi kvalitnímu soupeři, který má ve svých řadách hodně zkušených fotbalistů. Pro naše mladé hráče to byl velký test. Vyšli z toho ale ze vztyčenou hlavu," chválil své svěřence trenér František Dužár.

Tomu po dvanácti minutách nebylo do skoku, hostující obraně totiž dvakrát pláchl Gibala a Brná si rychle vytvořila dvoubrankový náskok. Jenže ten byl rychle smazán. Nejprve po hezké kombinaci snížil Čurgali, z penalty vyrovnal Šťastný, když potrestal faul na Mikulu.

Po změně stran se hosté soutředili na obranu a zuby nehty bránili cennou remízu. Vyrovnaný stav se zlomil v 76. minutě, kdy se po centru Gutha trefil domácí matador Tomáš Heřman. Velký Šenov neměl síly na další vyrovnaní, tři minuty před koncem ho dorazil Gibala, který tak završil svůj hattrick.

„Mrzí mě první dvě inkasované branky, které padli po situacích, na které jsem kluky předem upozorňoval. Ke konci utkání se už projevila kvalita domácích, kteří vyhráli zaslouženě. Nás čeká poslední domácí utkání proti dalšímu silnému soupeři z Lovosic. I přesto chceme bodovat," dodal Dužár.

SK Brná – Velký Šenov 4:2 (2:2)

B: Gibala 3, T. Heřman – Čurgali, Šťastný (PK). R: Cvachoušek. ŽK: 2:3. Diváci: 110.

V. Šenov: Kysela – Krejčí (46. Tlapák), Snášel, Bálek, Vebr – Pavel Kurel, Čurgali, Podhora, Šťastný – Skyva (83. Bílý), Mikula (90. Smutný).