„Předvedli jsme asi nejlepší výkon v sezóně a zaslouženě zvítězili," liboval si děčínský kouč. Základ k úspěchu položili domácí v prvním poločase. Do vedení je velmi rychle dostal Bílek, hosté se pak soustředili na výroky hlavního rozhodčího. Výsledkem bylo několik žlutých karet za řečnění. Závěr úvodního dějství byl pro Junior snový. Nejprve se za obranu dostal Murdych, u míče byl dříve než brankář Heřman a uklidil míč k tyči. Prakticky z rozehrávky přišla velká hrubka Brné. Za záchranou brzdu musel zatáhnout Seidl a Děčín dostal k dispozici trestný kop. S ním si parádně poradil Patrik Gaher, který uklidil míč do pravé šibenice.

Po změně stran se Brná zlepšila, domácí však nepolevili. Tomáš Heřman sice brzy z penalty snížil, ze stejné situace ale přidal čtvrtý gól kapitán Horáček a prakticky tak rozhodl. V 80. minutě se podruhé trefil Heřman, radost domácím ale vzít nemohl.

Děčín se díky třem bodům dostal na dostřel špičce tabulky, na druhé Lovosice B ztrácí sedm bodů.

„Vím, že máme náročné diváky. Ale opět opakuji, že máme mladý tým. Na podzim kluci předvedli, že umí hrát fotbal. Na jaře bychom se v tabulce posunuli a ještě zabojovali o druhé místo, které by mohlo být postupové," dodal Pavel Horáček.

FK Junior Děčín - SK Brná 4:2 (3:0)

B: Bílek, Murdych, Gaher, Horáček (PK) - T. Heřman 2 (1 z PK). R: Spišák. ŽK: 3:6. Diváci: 100.

J. Děčín: Smutný - Doubek, Horáček, Vait (82. Horák), Beneš - Z. Michalec, Gaher, Meszároš (90. Lhoták), Šmalcl (90. Kolář) - Murdych, Bílek.