Krajský fotbalový přebor o víkendu do své podzimní knihy napsal poslední řádky.

A byly u toho i oba okresní týmy – Junior Děčín a Jiskra Modrá. Zatímco Junior vyhrál popáté z posledních sedmi zápasů a vyhoupl se na sedmou příčku, oslabená Modrá prohrála 0:2 v Krupce a jen si pojistila poslední místo v tabulce. Má však ještě dvě utkání k dobru.

Děčínský Junior se loučil 
s podzimem na domácím trávníku. A soupeřem mu byl celek Litoměřic, který na výhru čekal od 15. září! Junior však nemohl počítat se Stachem, Bártou, Betyárem a Veigendem. „Od začátku naše hra trpěla nepřesností, uvolněností a nedostatkem pohybu. Nakopávané míče hravě sbírali obránci Litoměřic," chmurně hodnotil úvod utkání jednatel Děčína Miroslav Tyl. Přesto se v 10. minutě dočkal Junior vedení. Demčenko prokázal pohotovost, když rychle dorazil do branky míč, který nečekaně prolétl celým vápnem – 1:0. Jenže za tři minuty bylo srovnáno, Šikl překonal Ernekra hlavou – 1:1. Bohužel se domácí neprobrali a ve 26. minutě  dostal Rapavý hosty dokonce do vedení – 1:2.
„Naštěstí se kluci rychle oklepali a brzy srovnali. Zasloužil se o to opět aktivní Demčenko, který z otočky krásně srovnal na 2:2," radoval se Tyl. Od té doby byl Junior lepší a ve 34. minutě se dočkal třetí trefy. Murdych našel Timofije a jeho střelu tečoval do sítě Pecha – 3:2.

Junior mohl rozhodnout 
o vítězství v nástupu do druhé půle. „Jenže třikrát Murdych a jednou Barilla a Michalec velké šance nedali," kroutil hlavou domácí funkcionář. Přesto se svěřenci trenéra Pavla Horáčka dočkali třetí výhry v řadě a dostali se do klidných vod tabulky.

„Výkon hráčů v zápase byl  tentokrát až na výjimky nevalný. Absence několika hráčů a netrénovanost  dalších bylo na úrovni hry patrné. Přesto zisk tří bodů je asi spravedlivý," dodal Miroslav Tyl.

FK JUNIOR DĚČÍN - FK LITOMĚŘICE 3:2 (3:2)

Branky: Demčenko 2, Pecha – Šikl, Rapavý. R: Šelhofer. ŽK: 1:2. Diváci: 100.

FK Junior: Ernekr – Horáček, Folprecht, Čapek, Tyl – Pecha (63. Michalec), Demčenko, Doksanský, Timofij – Barilla (81. Hadrava), Murdych (85. Šmalcl).

Pořádně zdecimovaná přijela Modrá do Krupky. Mohla jen překvapit, přijela totiž jen s jedenácti hráči. Nakonec po velkém boji prohrála 0:2.

„Chyběl nám Fichtner, Podolský, Horyna a Tonda Čapek. Musel naskočit Andok 
a Sýkora, ani jeden už vlastně nehraje, ale museli jsme je přemluvit. Navíc Kosejk nastoupil napůl zraněný a musel odehrát celý zápas," vysvětloval hrající trenér Modré Tomáš Novák.

Modrá však s domácí Krupkou dlouho držela krok, v poločase branka nepadla, a tak hosté živili naději na cenný bod. „Musím říci, že první půli jsme odehráli velmi dobře. Byl to poctivý a obětavý výkon," pochvaloval si kouč hostů.

Po změně stran už však hosté inkasovali. „Domácí Ptáčník se v 70. minutě krásně opřel do míče a Chadraba byl bez šance. Tady se to asi zlomilo," smutně pravil Novák. Navíc Krupka udeřila podruhé, po standardní situaci se prosadil Valenta. Jenže Jiskra se nevzdávala a mohla vyrovnat. „Nejprve měl velkou šanci Beránek, který šel sám na brankáře, ale neproměnil. V závěru jsme tam měli další velmi nadějný brejk, ale nic 
z toho nebylo. Celkově se mi utkání hodnotí špatně, sestava nebyla kompletní, přesto jsme tu bod mohli uhrát," shrnul vše Novák.

I když řádově se hrálo poslední podzimní kolo, Modrou ještě možná čekají dva zápasy. „Tento týden hrajeme dohrávku doma s Kadaní, k dispozici už bude Podolský, Ficht-ner i Tonda Čapek. Stále se ještě neví, jak to bude s Blšany. Vypadá to na náhradní termín, ale Blšany se prý odvolaly," dodal Novák.

TJ KRUPKA - JISKRA MODRÁ 2:0 (0:0)

Branky: Ptáčník, Valenta. Rozhodčí: Zaňka. ŽK: 2:0. Diváci: 100.
Modrá: Chadraba – Cerman, Novák, Andok, Struha – Konšal, Žák, Kosejk, Vyhnal – Beránek, Sýkora.