Pozici lídra udržel Šluknov. Ten sice v poločase prohrával v Heřmanově, nakonec ale vyhrál 4:2. „V prvním poločase jsme měli převahu, ovšem domácí byli produktivnější. Po změně stran jsme byli jasně lepší a zaslouženě utkání otočili. To ukazuje na velkou sílu mužstva, ale může to být varováním při soubojích s týmy z čela tabulky. Děkujeme našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit,“ pravil asistent trenéra Ladislav Čurgali.

V přímém boji o třetí místo sice Union Děčín vedl v Jiříkově o poločase 2:0. Spartak ale po změně stran čtyřikrát skóroval a zaslouženě zvítězil.

„Byl to jeden z nejlepších výkonů od doby, co jsme v krajské soutěži. Prokázali jsme velké srdce a vyhráli zaslouženě. Nutno dodat, že hosté odehráli také dobrý zápas. Union chtěl hrát fotbal, a to nám prostě svědčí. Jen škoda, že nepřišlo více diváků,“ zhodnotil vše jiříkovský fotbalista Jan Turiščev.

„Domácí byli po celý zápas lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Přehráli nás hlavně ve středu pole. A ani v obraně jsme neměli svůj den. A to nás ještě hodně podržel brankář Jeřábek,“ přiznal vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

Po šesté v řadě bodovaly Dobkovice, které otočily zápas proti Svádovu. Po vítězství 2:1 poskočily na páté místo. „Hosté celý zápas bránili v osmi lidech a hráli na brejky. My jsme zahodili několik šancí a Svádov šel do vedení. Po změně stran jsme ale zápas rychle otočili a pak už si to pohlídali. Zasloužené vítězství,“ řekl trenér Zdeněk Štol.

Ani tři branky nestačily Březinám k bodovému zisku v Hostovicích. Nováček sice dvakrát dotáhl skóre. Domácí ale i díky čtyřem trefám Lanka vyhráli 5:3. Březiny tak zůstaly na šesti bodech a jsou jedenácté.

Stejný bodový zisk má i Heřmanov. Ten sice vedl nad Šluknovem 2:1, po změně stran ale inkasoval třikrát a potvrdil, že má jednu z nejhorších obran v soutěži. V osmi kolech totiž inkasoval 35 branek.

Beznadějně poslední je Horní Podluží. Čechie přitom v Chlumci nesehrála špatný zápas, jenže porážka 2:3 je pro ni sedmou v sezoně. Po osmi kolech má na svém kontě jediný bod.