„Pro nás je to velmi krutá porážka. Průběh hry byl vlastně stejný jako na jaře, kdy tu Jílové také vyhrálo. Byli jsme jako praví hostitelé soupeř od nás dostal kabiny, sprchy, občerstvení a také tři darované góly," posteskl si českokamenický kouč Pavel Mokráček.

„Měli jsme jasnou taktiku. Kluci napadali rozehrávku domácích už v zárodku, byli agresivnější, rychlejší a tím pádem docházelo k chybám v domácí obraně," prozradil trenér Jílové Radek Rangl.

Po jedenácti minutách totiž hosté vedli 2:0. Nejprve chybu domácích využil Just, o chvilku později ho napodobil Drahoňovský. A když v závěru poločasu přidal Janda po pěkné kombinaci třetí trefu, bylo prakticky rozhodnuto.

„Sympatické bylo, že to kluci ani za rozhodnutého stavu nevzdali. Ale čestný úspěch nám prostě nebyl přán," mrzelo Mokráčka.

Domácím pak ještě zatloukl čtvrtý hřebíček do rakve kapitán Michl, který využil otevřené obrany a překonal střídajícího brankáře Dubského. Jílovští tak navázali na domácí vítězství nad Lovosicemi a vyšvihli se na čelo tabulky. „Za splněnou taktiku musíme hráče pochválit, jelikož to je náročnější po fyzické stránce a tu musíme ještě vylepšit. Celkově jsme po zásluze vyhráli," dodal Rangl.

Naopak domácí fotbalisté mají co napracovat. „Je potřeba se pak revanšovat našim fanouškům. Ale takový zápas prostě přijde, vědu z toho neděláme, je začátek sezony. V dalším utkání to ale chceme zlepšit," uzavřel vše Mokráček.

FK Česká Kamenice - FK Jílové 0:4 (0:3)

Branky: 2. Just, 11. Drahoňovský, 39. Janda, 68. Michl. R: Trojan. ŽK: Jírava - Michl, Just, Farkaš. Diváci: 120.

Č. Kamenice: M. Vaněk (46. Dubský) - P. Vaněk (56. Mitruška), Tschakert (71. Bouchal), Louda, Čvančara (56. Kozelek) - Jírava - Šimek (76. Bašta), Chmelík, Mach, Mysliveček - Hodač.

FK Jílové: Vosecký - Malowanyj, Huček, Michl (72. Němec), Florián - Červenka (46. Čermák), Farkaš, Drahoňovský (84. Rangl), Kurty - Just, Janda (76. Bachura).