Rumburští fotbalisté si musejí pořádně drbat hlavu. Stejně jako v minulé sezóně, tak i v té probíhající opět ztratili dobře rozehraný zápas s Jílovým 
a stále tak čekají na první bodový zisk v soutěži.

„Vzpomínám si na poslední zápas v Rumburku. Tehdy jsme prohrávali o tři branky. Ale dotáhli to a pak zvítězili i na penalty. Tentokráte to bylo ještě lepší," pravil s úsměvem jílovský trenér Ondřej Barilla.

„Zase se potvrdilo, že se soupeřem z Jílového hrajeme vyrovnanou partii, ale už poněkolikáté si vyhraný zápas prohrajeme sami v samém závěru utkání," zlobil se rumburský funkcionář Martin Charvát.

Po bezbrankovém poločase, kdy bylo Jílové aktivnější, se po změně stran prosadil domácí tým. „Nejprve se po rohu prosadil Ruszó, přečíslení pak využil Linhart," vzpomíná Charvát. „V tu dobu to s námi vypadalo bledě," přiznal Barilla.

Rumburku se ale vzápětí zranil asi nejlepší hráč na hřišti Pilko a hosté předvedli parádních dvanáct minut.

Nejprve sice Jílové zahodilo penaltu, ale gól naděje dal Bílek. „Pak po velké šanci Chlady sami po vlastní brance inkasujeme. Korunu všemu pak nasadil poslední gól, když soupeř nakopl z třiceti metrů míč a ten nikým netečován zapadl do sítě," kroutil hlavou Charvát.

Rumburku tak na kontě zůstává nula, Jílové udrželo kontakt s čelem tabulky. „Pro domácí je to kruté. 
I tak si ale myslím, že naše vítězství je zcela zasloužené. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, vypracovali si řadu šancí a v závěru soupeře přehráli fyzicky. Domácí nemají tým na spodek tabulky a brzo se začnou 
už zvedat," dodal Barilla.

FK Rumburk – FK Jílové 2:3 (0:0)

Branky: Ruszó, Linhart – Bílek, vlastní Linhart, Čermák. R: Vydra. ŽK: 4:2, 100 diváků.

Rumburk: Dvořák – Trégr, Pokorný, Stankovič, Hejl – Holubek, Pilko (66. Dolejš), Chlan, Linhart – Ruzsó, Chlada.

Jílové: Vosecký – Michl (77. Malowanyj), Michalec, Reichelt (62. Horyna), Vait – Kudrna (66.Kolář), Čermák, Feledi, Farkaš – Just, Bílek.