„Myslím si, že divákům se zápas musel líbit. Bylo vidět, že ani jednomu týmu prakticky o nic nešlo. Hrálo se nahoru dolů, šance měla obě mužstva. Ale podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě," myslí si domácí kouč Pavel Mokráček.

První poločas nabídl tři nádherné trefy. „Tu první dal Mitruška, který z dálky přehodil brankáře stojícího na velkém vápně. Náš záložník ukázal velkou chytrost. Hosté po naší chybě vyrovnali, kdy se z dálky skoro do šibenice trefil Radek Krejčík. S hráči to ale nezacloumalo. Před přestávkou nám vedení vrátila akce Chmelíka, kterou perfektní střelou zakončil Šimek," pochvaloval si Mokráček.

Po změně stran pak Kamenice přidala třetí a uklidňující zásah. „Hodač si naběhl na kolmou přihrávku, zvládl souboj jeden na jednoho a dodal nám klid. Kluky musím pochválit, v tom vedru ukázali dobré nasazení, nevypustili souboj. A ještě jsme trefili břevno," dodal kouč České Kamenice.

„My jsme hráli bez nasazení, nechtělo se nám běhat. Náš gólman dorazil pozdě, takže jsem musel do branky. Byl tam jeden ligový zákrok, na druhou stranu jsem ale také jeden gól asi zavinil," přiznal se smíchem trenér Pokratic Michal Slabý, který jinak nastupuje spíše v obraně.

FK Česká Kamenice – Sokol Pokratice 3:1 (2:1)

B: Mitruška, Šimek, Hodač – R. Krejčík. R: J. Šefčík. ŽK: 1:1. Diváci: 100.

Kamenice: Dubský – P. Vaněk, Čvančara, Louda (46. T. Marek), Mach – Jírava (60. Starosta) – Šimek, Chmelík, Mitruška, Kozelek (60. Bašta) – Hodač.