Děčín vstoupil do utkání velmi dobře. „Vyšla nám první třetina, hráli jsme dobře a vedli po úvodním dějství 3:1," pochvaloval si kouč Chládek. Ve druhé periodě však Jablonec i díky dvěma individuálním chybám vyrovnal. Hosté se však nesložili a jejich odpověď byla rychlá. „Od stavu 4:3 jsme už výhru ubránili. Když nepočítám utkání se Soligorskem, byl duel v Jablonci asi nejlepší hokej v naší přípravě. Je tedy patrné, že forma klukům pomalu přichází," spokojeně pravil děčínský lodivod.

Velkých změn se v kádru už asi nedočkáme, start II. ligy je na programu už příští týden. „Dá se říci, že už máme kádr pohromadě. Budou tam asi dvě, nebo tři místa volná. Chceme mít 23 hráčů a tři brankáře," dodal Chládek.

Poslední přátelské utkání by měl HC Děčín sehrát v úterý 11. září od 18.00 na ledě Draci Bílina. Domácí střetnutí s ústeckými juniory, které se mělo hrát ve čtvrtek 6. září, se zrušilo.  Ostrý start ve II. lize čeká na hokejisty v neděli 16. září doma od 17.00 proti Jablonci.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU - HC DĚČÍN 3:4 (1:3, 2:1, 0:0)

Branky: Petrmichl, Šulc, Kinkorn – Racek, Chládek, Novotný, Hošek. Třetiny: 1:3, 2:1, 0:0. Vyloučení: 7:5, využití: 1:1.

HC Děčín: Lavinger – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Keltner, Dvořák, Novotný – Filipovský, Oliverius, Drahorád – Volráb, Chládek, Racek – Řídel, Hošek, Drnec – Nikl, Šetka, Kopa.