Union Děčín doma porazil Dobkovice 4:1 a konečně na vlastním hřišti vyhrál za tři body. Heřmanov nastřílel Hornímu Podluží šest branek, Benešov doma porazil Malšovice 4:2.

TJ Union Děčín – SK Dobkovice 4:1 (2:0)

B: Galaš 2, Očipka, Eichelmann – vlastní M. Němec. R: Trutnovský. ŽK: 3:1. Diváci: 50.
U. Děčín: Jeřábek – Humlíček, M. Němec, J. Němec, Bedrníček – Bezouška, Kalaš, Brázdil, Eichelmann (77. Sobotka) – Očipka (83. Mrváň), Galaš.
Dobkovice: Vlk – Popčák, Dvořák, Doksanský, Dyrynk – Tomášek, Fous, Hammer, R. Štol – Příhonský, M. Štol.

Až v posledním podzimním kole se hráči Unionu Děčín mohli doma radovat ze zisku tří bodů. V souboji nováčků totiž na vlastním hřišti porazili Dobkovice 4:1.

„Předvedli jsme tentokrát kolektivní výkon bez nějakých zbytečných chyb," pochvaloval si vedoucí Unionu Libor Eichelmann. To hosté byli vůbec rádi, že se k zápasu sešli. „Ráno před zápasem jsem se dozvěděl, že nám budou chybět další čtyři hráči. Nastoupit tak museli i hráči ze staré gardy," sklesle říkal dobkovický trenér Zdeněk Štol.

Domácí dostal rychle do vedení Očipka, který se prosadil po individuální akci. Hosté mohli dvakrát vyrovnat. Nejprve jim nebyl (zřejmě neprávem) uznán gól pro postavení mimo hru, obrovskou šanci jim pak dobrým zákrokem zmařil brankář Jeřábek.
A tak udeřilo na druhé straně, kdy dobkovické obraně prchl Galaš a po dlouhé době mohl propadnout gólovému opojení. „V tu chvíli se asi rozhodlo. Pak už jsme neměli síly na nějaký zvrat," přiznal Štol.

Po změně stran se o třetí trefu postaralo duo Očipka – Galaš. Prvně jmenovaný nejprve trefil tyč, zanedlouho se dostal k další střele. Tu sice Vlk vyrazil, ale pouze ke Galašovi, který mu ji hlavou rychle vrátil do branky. „Pak jsme soupeři darovali gól, když si míč do branky nešťastně srazil Marcel Němec," pousmál se Eichelmann. Jenže dvacet minut před koncem přidal Union pojistku. Ke střele se dostal Eichelmann, kterého pobídl Galaš. Děčínský záložník se nerozpakoval a povedenou ranou prostřelil Vlka.

„Poslední zápas před zimní přestávkou nám tak vyšel jak herně, tak výsledkově, a přezimujeme na sedmém místě tabulky," dodal Eichelmann. „Svým způsobem jsme rádi, že podzim končí. Už nebylo skoro s kým hrát," ulevil si Zdeněk Štol.

TJ Heřmanov – Horní Podluží 5:1 (3:1)

B: Betyár 2, Líbal, Mataj, Rojko – Čech. R: Trojan. ŽK: 1:3. Diváci: 50.
Heřmanov: Pospíchal – Z. Čapek, Havlíček, Majerik, Líbal – Wenzel (68. Váňa), Rojko, Mataj, Šturm – Betyár, Vlasák (56. Stehlík).
H. Podluží: Šedivý – Boštík, Sobota, Peleška, Riedel – Krajčovič (58. Petružálek), Chaloupecký, Hermann, Čech – Drátovník (20. Kalista), Vavrinec (68. Hoffmann).

Fotbalisté Heřmanova na dálku bojovali s Chuderovem o titul nejlépe střílejícího celku v I.B třídě. A hráči v zelených dresech tento boj vyhráli, pomohlo jim k tomu vysoké vítězství nad Horním Podluží.

Hosté měli velké problémy se sestavou a navíc se jim přihodily nečekané trable při cestě. „Měli jsme malou nehodu, kdy do našeho autobusu narazil řidič," prozradil kouč hostí Martin Petružálek.

Přitom Čechie nezačala ve Fojtovicích špatně. Do vedení je po pěkné akci dostal Čech. Domácím však k obratu stačilo dvacet minut. „Nejprve vyrovnal po chybě soupeřovy obrany Líbal. Do vedení nás dostal Mataj, který využil pěkný centr Vlasáka. Obrat dokonal důsledný Betyár, kterému pomohl fakt, že se míč zastavil v louži," vzpomínal vedoucí Heřmanova František David.
„Po půli jsme si řekli, že to odjezdíme. Otevřeli jsme hru i za cenu dalších gólů," přiznal Petružálek. A domácí ještě dva přidali. Netradičně levou nohou se trefil Rojko, pátou trefu obstaral nejlepší domácí střelec Betyár.

„Nebereme to jako debakl. Odehráli jsme to se ctí a za náš výkon se opravdu nemusíme stydět," dodal Petružálek. Čechie přezimuje pátá, Heřmanov třetí.

MSK Benešov n. Pl. – FK Malšovice 4:2 (1:1)

B: Polanský 3, Pop – Hora, Nedělka. R: Svoboda. Bez karet. Diváci: 70.
Benešov: Minařík – Horvát, Staněk, Verbíř, Hora – Pop, Ondrejkovič, Jäger, Kropáč – Marek, Polanský (86. Doktor)
Malšovice: Hvozdovič – Zápotocký, Podloučka (73. Virkovský), P. Veselý ml., Hora – D. Kutzler, Nedělka, Klínský, Hoffman – Stránský, J. Veselý.

Neuvěřitelně rychlé tři góly Jana Polanského rozhodly derby mezi Benešovem a Malšovicemi. Domácí nakonec díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase zvítězili 4:2.

„Ale první půle z naší strany nebyla dobrá. Hledali jsme se a soupeř nás třicet minut mačkal," přiznal benešovský trenér Jan Polanský. Malšovice šly také po čtvrt hodině do zaslouženého vedení, kdy se prosadil Hora. Jenže místo toho, aby hosté přidali další gól, přišlo vyrovnání. Pop ve 44. minutě využil menšího zaváhání Hvozdoviče. „Tohle bylo pro nás hrozně důležité," zdůraznil Polanský.

Poté, co si oba celky vyměnily strany, kraloval na hřišti Benešov. Bleskovým hattrickem hosty odrovnal domácí útočník Polanský. „Nejprve vystřelil přes několik hráčů, pak vědomě tečoval střelu mimo dosah brankáře. A pak zakončil krásnou kombinaci," pochvaloval si pyšný otec a trenér v jedné osobě.

Malšovice po rohovém kopu sice snížily, ale to byla jen chabá náplast na celkovou porážku. „Měli jsme rozhodnout v prvním poločase, to byli kluci lepší," měl jasno malšovický funkcionář Radovan Urban.