A drbat hlavu si rozhodně mohli hosté z Prahy, jelikož v prvním poločase zahodili několik velkých šancí. Ale domácí obrana, v čele s dobře chytajícím Samoelem, udržela čtvrtou nulu v sezóně. „Musíme Mírovi poděkovat, chytal famózně. Hlavně díky němu máme bod," ocenil kvality spoluhráče stoper Jan Neuberg.
Prvních třicet minut kraloval Žižkov, do šancí se dostával po standardních situacích a chybách domácích. Ale domácí brankář je prostě aktuálně neprůstřelný. „První poločas se nám vůbec nedařil. Měli jsme štěstí," pravil skromně varnsdorfský hrdina.

Ke konci poločasů přebírali otěže svěřenci Romana Veselého. Největší šanci měl Richter, kterého nastřelil brankář Hrubeš. Míč protancoval malým vápnem 
a následně skončil v zámezí.

„Soupeř byl prvních třicet minut jednoznačně lepší. Asi každý viděl, že nás zachránil Míra Samoel. Přesto bych chtěl hráčům poděkovat, skládali jsme sestavu na poslední chvíli. Bylo to jako ve filmu Statečné srdce. Na hřišti byli všichni, co mohli stát na nohou," přiznal varnsdorfský kouč Roman Veselý.

To hostující trenér Zdeněk Hašek litoval špatné koncovky. „Pokud si vytvoříte čtyři opravdu vyložené šance, musíte jednu proměnit. Samozřejmě jsme chtěli bodovat, ale po takovém průběhu je to prostě zklamání. Na druhou stranu je na domácích vidět rukopis trenéra Romana Veselého. Hrají organizovaně a opravdu těžko se jim dávají góly," konstatoval žižkovský kouč.

V dalším kole hraje Varnsdorf ve Vítkovicích. V netradiční den i čas. Výkop je totiž v pátek od 15.00. „Čeká nás po Prostějovu další nováček. Budou se chtít vytáhnout a před domácím publikem bodovat. My musíme pokračovat v poctivé práci a odmakat. A chceme uspět," dodal na závěr Neuberg.

FK Varnsdorf – FK Viktoria Žižkov 0:0

R: Rejžek – Kotalík, Urban. ŽK: Zieris, Kozma. Diváci: 1025.

Varnsdorf: Samoel – Houser (42. Kozma), Zieris, Neuberg – Dordič (79. Novotný, Knejzlík, Daníček, Richter, Fotr (69. Jakubov) – Durdević, Rudnytskyy.