Nejprve se na řadu dostaly Mateřské školy. „V mnoha disciplínách si mohlo něco přes dvě stovky malých chlapců a děvčat vyzkoušet své nejen fotbalové dovednosti pod dohledem profesionálních druholigových hráčů a trenérů mládeže FK Varnsdorf. Druhý blok připravený pro děti ze Základních škol nám bohužel pokazilo počasí. Přes pochopitelné omluvy nakonec dorazilo na sto padesát odvážlivců, kterým ani vytrvalý déšť nezabránil v jejich sportovních radovánkách,“ pravil šéftrenér mládeže FK Varnsdorf Pavel Hradiský.

Nadšené děti zjistily, že fotbal je zábavou, kde v úplných začátcích nejde jen o samotnou kopanou, ale o všeobecný pohybový rozvoj, který je základem celoživotního zdraví a chuti hýbat se.

„Nyní už je tedy jen na malých školácích a předškolácích, zda budou chtít sportovat a zařadit se do našeho klubu a také na jejich rodičích, zda chtějí toto svým potomkům umožnit a poskytnout jim tak novou životní výzvu, zábavu i radost v kolektivu, smysluplné trávení volného času a mnoho dalších výhod,“ dodal Hradiský.

Na závěr celé akce obdržel každý ze zúčastněných kromě sladké odměny také volnou rodinnou vstupenku na utkání Fotbalové národní ligy FK Varnsdorf – FC Hradec Králové, které se odehraje v sobotu 16. září od 16.30 na stadionu ve Varnsdorfu.