A tým Romana Veselého neměl daleko k vítězství. „Remíza je zasloužená. Jsem tady počtvrté a opět se mi tady nedařilo. Proti nám hrálo jedenáct hladových vlků, byl to hodně bojovný zápas," pravil ostravský kouč Vlastimil Petržela. „Souhlasím s Vlastou, zasloužený výsledek. Jen škoda, že nepadlo více branek. Takový zápas si to zasloužil. Klukům jsem v kabině zatleskal," řekl trenér Varnsdorfu Roman Veselý.

ÚVOD PATŘIL BANÍKU

V prvním poločase ale na hřišti kraloval Baník. A zaslouženě šel do vedení, když Sus vystřelil a Knejzlík nešťastně hlavou míč tečoval za Koláře. „Měli jsme ze soupeře respekt. Ten v první půli ukázal svou sílu. Hrál ve sprintu, nám to dělalo problémy. Pozdě jsme to dostupovali," mrzelo Veselého.

Ve druhém poločase se ale role na hřišti obrátily. Varnsdorf soupeře přitlačil 
a dostával se do šancí. Dvakrát se do zakončení dostal Beránek, oba jeho pokusy se jen těsně nevešly mezi tři tyče. Dobrou příležitost měl Jakubov, ale ani jeho střela do branky nezamířila.

OSMÝ GÓL

Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali v 63. minutě. Po standardní situaci se důrazný Jakubov prodral k míči a vstřelil svou osmou branku v sezóně. „Jakubova znám, měl jsem ho ve Vlašimi. Speciálně ho měl hlídat jeden hráč. Pokud nás mohl Varnsdorf z něčeho překvapit, bylo to právě po standardní situaci, kdy nás přehrál důrazem," kroutil hlavou Petržela.

Za dvě minuty si Baník mohl vzít náskok zpátky. Mičola uháněl sám na Koláře, ten ho však bravurně vychytal. „Propadl tam míč a Mičola šel na mě sám. Roztáhl jsem se a čekal, jestli mě trefí. A trefil," usmíval se varnsdorfský brankář. „Jdeme ve třech sami na bránu a Mičola místo nahrávky střílí. Velká chyba," čertil se Petržela.

Do konce utkání pak zaujala vyloučení Suse, který dostal červenou za kopnutí do Knejzlíka. Varnsdorf si vychutnával zasloužené ovace fanoušků. „Pevně věřím, že nás to nakopne. Bod bereme, ale po tom průběhu jsme mohli vyhrát. Snad nám to pomůže," doufá Kolář.

„Ve druhém poločase jsme zjistili, že se dá s Baníkem hrát. Dostupovali jsme hráči, byl tam rychlý přechod do útoku. Tempo utkání bylo velmi dobré," pochvaloval si Veselý.

Hosté byli zklamaní. „Druhý poločas byl špatný, Varnsdorf si zasloužil vyhrát. Jsme rádi za bod. Proč venku nehrajeme jako doma? Tak to fakt nevím, nechápu to," upřímně přiznal zkušený obránce Baníku Tomáš Zápotočný.

FK Varnsdorf – FC Baník Ostrava 1:1 (0:1)B: 63. Jakubov – 39. Sus. R: Houdek – Blažej, Koval. ČK: Sus (O). Diváci: 1525
FK Varnsdorf: Kolář – Rudnytskyy, Zieris, Neuberg, Knejzlík – Zbrožek, Kozma (75. Daníček) – Dordič (81. Durděvič), Richter, Beránek – Jakubov.