O tom, že fotbal je hlavně zábava a přátelství a také aktivní boj s předsudky a rasismem, se přesvědčili aktéři i diváci nedělního přátelského zápasu v Modlanech. Výběr fotbalových osobností Teplicka si tady zahrál proti celku FC Roma Děčín. Tedy mužstvu, proti kterému po jeho vzniku řada soupeřů v nejnižší soutěži Děčínska odmítala nastoupit, protože tým je tvořený výhradně hráči romské národnosti.

„Byl to tak absurdní příběh, soupeři raději prohrávali kontumačně, a proto málem FC Roma postoupil do okresního přeboru. Vynikající námět na film,“ uvedl režisér Tomáš Bojar, který společně s Rozálií Kohoutovou dokument s názvem FC Roma vloni natočil. Na zápas se do Modlan přijel podívat a po jeho skončení společně s trenérem RC Roma Pavlem Horváthem také uvedli projekci filmu.

RADIM NOVÁK, který zažil nejlepší roky v kariéře v Ústí, hájí branku Junioru Děčín.
Děčínští mladíci s Novákem v brance urvali dva body

„Moc děkujeme za pozvání, bylo to výborně zorganizované. Uhráli jsme velmi dobrý výsledek, přestože se nás nakonec sešlo jen deset a proti nám hráli i borci, kteří dosud hrají krajský přebor,“ usmíval se Horváth. Do letošní sezony svůj tým nepřihlásil. „Je nás málo, potýkáme se se zdravotními problémy. Budu se věnovat hlavně mládeži, přípravka i žáci soutěže hrají. Pokud se nám podaří tým dospělých doplnit, přihlásíme se příští rok opět do třetí třídy,“ dodal Horváth.

Proti jeho mužstvu se v neděli vedle dosud aktivních hráčů z týmů TJ Proboštov, Slovan Sobědruhy, Sokol Srbice a Baník Modlany postavili také dnes už bývalí hráči Jiří Jarolímek a Lukáš Hajman, který dokonce zaznamenal jednu z branek. Brankářské rukavice po čase oblékl rozhodčí Miroslav Klimpl. A výsledek? O ten vlastně vůbec nešlo, ale pro pořádek, osobnosti Teplicka vyhrály 5:3 (4:1).

RUMBURKU PRVNÍ KOLO NEVYŠLO. V Oldřichově prohrál vysoko 2:6.
FOTO: Premiéra byla pro Rumburk hodně krutá