Slavnostního zahájení se zúčastnili kapitáni všechny týmů, které na dálku pozdravili patroni letošního 24. ročníku Andrea Stašková s Michalem Sadílkem. Přímo na ploše k aktérům promluvil také bývalý reprezentant a současný kapitán prvoligového Slovácka Michal Kadlec.

„Jsem rád, že vás mohu přivítat na tak krásném stadionu. Když vidím pohár, o který budete hrát, tak jsem si vzpomněl na trofej, kterou jsem tady zvedal před rokem a byly to pro mě nezapomenutelné chvíle,“ vyznal se zkušený obránce.

Adam Karabec v utkání Evropské ligy mezi AC Milán a Spartou
Poprvé ve světle reflektorů. Jak Karabec přiznal teč, dostal cenu a slavil

„Je jasné, komu budu fandit, protože na třetí základní škole v Uherském Hradišti jsem studoval, sportoval. Pak jsem se přesunul sem. Makejte dál, ať vás fotbal baví. Třeba se na tento stadion v budoucnu vrátíte jako hráči české ligy,“ motivoval budoucí hvězdy bývalý fotbalista Sparty, Leverkusenu či Fenerbahce.

Pořádající Základní školy Sportovní fandí i výkonný ředitel Slovácka Petr Pojezný. „Za náš klub jsem hrdý, že můžeme pořádat takto významné finále. Naše Sportovka to loni vyhrála. Vím, že pokaždé uspět nejde, ale já věřím, že to letos obhájíme,“ prohlásil známý funkcionář.

„Loni jsme tady vyhráli MOL Cup proti Spartě, pak jsme absolvovali krásné zápasy v Evropě. Snad i vy si to tady užijete a předvedete dobrý fotbal. Budete ale mít těžké, protože jsme tady doma,“ přidal s úsměvem.

Účastní se i malotřídky

Letošní Svátek fotbalu si nenechal ujít ani bývalí reprezentanti Josef Němec, Erich Brabec či Václav Procházka. Obránce Zlína, který je nyní na marodce, přijel do Uherského Hradiště pozdravit kamarády z Plzně. „Zavolali mi, že přijedou, tak jsem pozvání rád přijal. Sám jsem navštěvoval jinou školu, ale teď jsem se dozvěděl, že ta jejich je momentálně lepší,“ uvedl Procházka.

Organizátoři rozdělili účastníky každé z kategorií do čtyř skupin po čtyřech. V nich se bude systémem každý s každým bojovat o postupové příčky.

Zdroj: Libor Kopl

Novinkou letošního ročníku je účast malotřídních škol. „Čeká nás finále 24. ročníku úžasného fotbalového turnaje. Máme velkou radost, že jsme pro letošek mohli rozšířit turnaj o kategorii M, protože právě pro malotřídky bylo dlouhodobě velmi obtížné poskládat týmy pro turnaje. Sám jsem byl pořadatelem jednoho krajského finále a byl jsem šťastný, když jsem sledoval, jak tím děti během turnaje ohromně žijí,“ říká člen výkonného výboru AŠSK Zdeněk Jadvidžák.