„Jednalo se o celodenní turnaj, kde se představilo celkem osmnáct kvalitních týmů. My jsme byli takřka v kompletní sestavě. Turnaj byl velmi dobře organizován a na kluky čekalo kromě zápasů i velké množství dovednostních disciplín a celkově se skvěle bavili," konstatoval trenér FAPV Děčín U 10 Josef Štercl.

V základní skupině děčínští mladíci narazili na Neštěmice (12:0), Žatec (10:5), Arsenal Česká Lípa (7:5) a domácí Ústí (2:5). Pak přišla těžká čtvrtfinálová skupina. Tam FAPV Děčín prohrála s Libercem 3:7 a s Kladnem 4:9. Výhra 5:2 nad Litoměřicemi posunula děčínské benjamínky do boje
o sedmé místo. To nakonec FAPV získala, když zdolala Loko Česká Lípa vysoko 13:2.

FAPV DĚČÍN - na E.ON Cupu v Ústí nad Labem.„Více než výsledek bylo zajímavé srovnání jednotlivých týmů a hráčů. Oproti nejlepším týmům máme mezi jednotlivými hráči veliké rozdíly v individuálních dovednostech, ale především chuti a nasazení. Takže máme stále na čem pracovat. Krásné a zasloužené individuální ocenění převzal Matyáš Korselt, který byl vyhodnocen jako nejlepší hráč celého turnaje," dodal děčínský trenér Josef Štercl.

FAPV Děčín: Lauko, Hammerle, Bednář, Perl, Pileček, Štefaniak, Kuthan, Štercl, Pepich, Šmucr, Korselt, Herrera, Zíma, Tůma, J. Černý.