Čtyři výhry v řadě nakonec vynesly fotbalisty Jílového na sedmé místo. Svěřenci Josefa Floriána, který odkoučoval svůj poslední zápas na jílovské lavičce, vyhráli ve Šluknově 3:1. Domácí, kteří zažili parádní podzim, nakonec spadli až do druhé poloviny tabulky.

„Na poslední zápas jsem zamíchal sestavou, kdy se útok prohodil s obranou. Diváci to nesli nelibě. Tento tah mi nevyšel, a proto musím přijmout kritiku. Omlouvám se," sypal si popel na hlavu šluknovský trenér Ladislav Čurgali.

Vše podstatné se událo v první půli, ve 43. minutě totiž hosté vedli 3:0. „Nejprve se velmi rychle trefil Červenka, který se prosadil z otočky. Po rohu Čermáka dal gól důrazný Florián a chvilku před poločasem využil Čermák rychlý brejk, když nadvakrát překonal domácí brankáře. Domácí ještě do půle dokázali snížit, Dobešova slabá střela jde na vrub brankáře Smutného," vylíčil Florián všechny brankové situace.

Po změně stran se Šluknov hnal za kontaktní brankou. „Oplta dvakrát vychytal brankář, Knížek v dobré pozici nezpracoval míč. Po hodině hry náš tlak opadl," všiml si Čurgali.

Další góly mohly padnout na druhé straně, Šluknov však několikrát zachránila i branková konstrukce. „Břevno z přímáku trefil Florián, tyč pak nastřelil Červenka a Čermák. Sami na brankáře pak postupovali Čermák a následně Drahoňovský," kroutil hlavou Florián, který vzápětí dodal: „Nakonec jsme sedmí, což je pro nás dobré umístění. Chtěli jsme být okolo pátého místa, tohle je takový průměr. Ale když si vezmu, jak celá sezóna vypadala, tak to docela jde."

Domácí naopak končí až devátí. „V první půli jsme byli lepším celkem, ale nic nám tam nepadlo. Hosté naopak měli čtyři šance a dali tři góly. Nakonec jsme mohli prohrát i vyšším rozdílem," dodal smutný Čurgali.

Plaston Šluknov – FK Jílové 1:3 (1:3)

Branky: Dobeš – Červenka, Florián, Čermák. R: Červený. ŽK: 2:4. Diváci: 150.

Šluknov: Uchytil – J. Schneider (Oplt), Horák, Hajduk (Čmugr), O. Schneider – Koukol, Altman (Šeliga), Dobeš, Knížek – Lukáč, Holešovský.

Jílové: Smutný (80. Kubeš) – Huček, Rangl, Michl, Florián – Čermák, Kurty, Drahoňovský, Farkaš – Horyna (65. Němec), Červenka.