Taková je situace dorostenců Plastonu Šluknov. Mladíci sice vyhráli jasně I. A třídu, přesto si krajský přebor Ústeckého kraje nemusí vůbec zahrát. „V našem kraji trvá podmínka, že v krajském přeboru je potřeba mít dva dorostenecké týmy. Mladší a také starší dorost. Přes veškerou snahu i spojení s vedlejšími městy mladší dorost dohromady nedáme," zklamaně pravil sekretář Šluknova Ladislav Čurgali.

Ústecký kraj je jedním z mála, který takovou podmínku stále vyžaduje. O problému hovoří i fakt, že Šluknov podporuje řada jiných klubů. „Šluknov jednoznačně podporujeme. Sami jsme museli přihlásit dorosteneckou I. A třídu, na dva týmy nemáme lidi. Ústecký fotbalový svaz slíbil, že se tím bude zabývat, ale nic se nezměnilo," nechal se slyšet Milan Plíšek, sekretář SK Mondi Štětí.

„Plaston má naši maximální podporu. My o toto bojujeme již několik let," razantně tvrdí předseda FK Litoměřice Radek Bania.

Stejná podpora je patrná 
i z Lovosic. „Naprosto s tím souhlasíme. Bohužel náš krajský svaz zatím nic nezměnil," zklamaně říká sekretář ASK Lovosice Petr Nepraš.

Problémy tak nemají pouze ve Šluknově. „Dle našich informací mají stejné problémy i větší týmy, které už krajský přebor hrají. O těch malých ani nemluvě, od těch máme plnou podporu,"  podotkl šluknovský funkcionář.

Samotný Ústecký krajský fotbalový svaz se k celé věci nechce vyjadřovat. „Zatím stále platí podmínka mít 
v krajském přeboru mladší 
a starší dorost. Nyní vám k tomu nemohu říci více. V pátek 21. června zasedá výkonný výbor a ten rozhodne. Pak už vám skutečně mohu něco říci, teď by to byly pouhé spekulace," sdělil Děčínskému deníku sekretář Krajského fotbalového svazu Jiří Suchánek.

Šluknovští však k pátečnímu jednání nevzhlížejí příliš optimisticky. „Necháme se překvapit. Náš dorost chce hrát krajský přebor, je to pro nás velká výzva. Smutné na tom  je, že řada jiných krajů takovou podmínku dávno zrušila," zdůraznil Čurgali.