Druholigová fotbalová neděle nabídne varnsdorfské kotlině souboj celků ze spodních pater tabulky. Poslední Varnsdorf od 15.30 přivítá jedenácté České Budějovice.

Oba celky jsou zvyklé na jiné pozice, Dynamo dokonce v minulé sezóně hrálo první ligu. V té nové se ale trápí a po domácí porážce s olomouckou rezervou vedení klubu odvolalo zkušeného kouče Františka Cipra. Nedělní soky od sebe dělí čtyři body, Jihočeši si boj o záchranu nepřipouštějí. „To ne, takhle my vůbec nepřemýšlíme. Že bychom se měli strachovat o záchranu, to si vůbec nepřipouštíme. Sice to říkáme před každým zápasem, ale říct to musím znovu ve Varnsdorfu uděláme úplně všechno, co bude v našich silách, abychom tam uspěli," má jasno českobudějovický Aleš Dvořák.

Tým Romana Skuhravého byl ve středu blízko první výhře, díky penaltě v závěru ale nakonec v Hradci remizoval 4:4. Potěšitelné je, že se dařilo útoku, vždyť Varnsdorf nastřílel dosud osm branek. „Klobouk dolů před týmem, jak jsme zápas otočili. Jediným kazem je, že jsme díky nedisciplinovanosti jednoho hráče neodvezli tři body. Každopádně remíza se silným a zkušeným Hradcem je pro nás odrazový můstek," říkal po bláznivém zápase Roman Skuhravý.