„Byl to opět hratelný soupeř. Drželi jsme více míč na kopačkách. Domácí nás předčili v bojovnosti, naše obrana vyrobila několik hrubých chyb," mrzelo vilémovského manažera Libora Sklenáře.

V prvním poločase byl nejvíce vidět domácí útočník Lesniak. Nejprve musel jeho lob vykopnout na čáře Soukup, ve 20. minutě trefil Lesniak tyčku. Za šest minut už ale Rakovník udeřil. Trestný kop ještě Vaňák vyrazil, jenže vilémovská obrana zapomněla na dva domácí útočníky a Lesniak dával prakticky do prázdné. Těsně před odchodem do kabin přišla další rána. Soukup váhal s odkopem, o míč ho obral Polášek a podruhé překonal brankáře Vaňáka.

„Po změně stran jsme měli daleko více ze hry," připomněl Sklenář. V 51. minutě ale mohl Rakovník zvýšit, aktivní Lesniak ale opět trefil jen tyč. Když po hodině hry zvýšil osamocený Mařík na 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto.

Za čtyři minuty byl ale ve vápně faulován Jinřich a Jägr pokutový kop proměnil. Druhý gól však přišel velmi pozdě. Postaral se o něj až minutu před koncem Jindřich. Na vyrovnání už ale Vilémovu nezbyl čas. „Všechna čest domácím bojovníkům, ale pokud náš tým neporazí ani takovýto soubor, tak se nemůže divit, že okupujeme sestupové příčky," dodal Sklenář.

RAKO Rakovník – Stap Vilémov 3:2 (2:0)

B: Lesniak, Polášek, Mařík – Jägr (PK), Jindřich. R: Drobný. ŽK: 1:2. Diváci: 70.

Vilémov: Vaňák – Krasnický, Soukup, Hnízdo, Čuda – Kopřiva, Jägr, Jindřich, Buryánek – Kaňkovský, Šťastný (53. Demčenko).