Nakonec skončili na šesté místě, vedení klubu bylo nakonec spokojeno. „Cílem bylo skončit do pátého místa. To jsme těsně nesplnili, spokojenost není úplná,“ pravil vedoucí Libor Eichelmann.

Sezónu jste nakonec zakončili v první polovině tabulky. Jak vše zpětně hodnotíte?

Vedení dalo týmu úkol skončit do pátého místa, což jsme nakonec těsně nesplnili a tak nemůže panovat úplná spokojenost. Plno bodů jsme poztráceli zbytečně a určitě bylo v silách mužstva prát se o medailové příčky. Museli bychom však lépe plnit defenzivní úkoly. Branek jsme inkasovali více než bylo zdrávo.

Jaké zápasy se vám nejvíce povedly a na které byste nejraději zapomněli?

Výborně jsme odehráli obě utkání s Trmicemi, které jsme vyprovodili dvakrát 6:1 a cenná byla i domácí výhra nad Hostovicemi, kdy jsme rozhodli v poslední minutě a alespoň trochu jsme jim tak vrátili výprask z podzimu, na který se nevzpomíná hezky.

Jak si ceníte toho, že jste měli jeden z nejlepších útoku v soutěži?

Vzhledem k tomu, že máme do útoku Očipku, Murdycha a Galaše, bylo by překvapením, kdybychom branky nestříleli. Nejvíce si vážím posunu v disciplinovanosti hráčů o čemž svědčí minimum žlutých karet a žádná červená za celý ročník. Pomalu si tak snad u rozhodčích budujeme lepší pověst.

Co hráčský kádr, dozná nějakých změn?

Kádr opouští Mrváň, který přestupuje do Lokomotivy a Syrovátka, který se stěhuje z Děčína. Obranu by naopak měl vyztužit velezkušený Radek Rangl, se kterým by měl z Jílového přijít Michal Horyna a Jan Horáček z Junioru. Vzhledem k začínající spolupráci s Jílovým nejen v oblasti mládeže dojde možná ještě k dalším přesunům mezi oběma kluby.

Co vše se bude dít v rámci vaší spolupráce s FK Jílové?

S Jílovým vytváříme společná družstva žáků a dorostu a jak jsem naznačil, chceme spolupracovat i v dospělém fotbale. Snad bude spolupráce oboustranně výhodná.

Co trenérská pozice? Zůstává Pavel Horáček?

S prací trenéra Horáčka panuje v klubu spokojenost, takže není ze strany vedení potřeba post trenéra řešit. Jemu samotnému se v Unionu také líbí a má chuť s mužstvem dál pracovat.

Kdy začínáte letní přípravu a jak bude vypadat?

Poprvé jsme se sešli 25. července a rádi bychom před začátkem soutěže odehráli čtyři utkání. Zatím je jasná konfrontace s Litoměřickem B v předkole Krajského poháru a generálku máme domluvenou v České Kamenici. O dalších dvou soupeřích zatím jednáme.

 Co vaše mládež, jakou měla sezónu?

Našim mládežnickým týmům se v uplynulé sezoně dařilo. Mladší přípravka se dostala až na finálový turnaj, ve kterém obsadila krásné třetí místo. Finálového turnaje se zúčastnila i starší přípravka, která skončila těsně pod stupni vítězů. Starší žáci bojovali celou sezonu na špici své soutěže a nakonec skončili čtvrtí. Velký dík patří trenérům, kteří se o naše mládežníky starají.

Jak se vám vůbec líbila úroveň I.B třídy?

Myslím, že soutěž má svou kvalitu, která se po postupu Dobkovic, Březin a Chabařovic a přiřazení Svádova ještě zvýší. Soutěž tak bude podle mého názoru vyrovnanější a bude se tvrdě bojovat o každý bod. Na nový ročník se těšíme a věříme, že budeme úspěšní.