Sedmým kolem pokračovala fotbalová I. B třída.

Roli papírového favorita potvrdila Česká Kamenice, která vyhrála na půdě předposledních Trmic 2:1. V tabulce je stále první s dvoubodovým náskokem na druhý Chuderov. „Od první minuty jsme měli více ze hry. Kluci si vytvořili hned tři stoprocentní šance, ale nedali je. Přesto jsme se zhruba ve 30. minutě dostali do vedení. Ovšem po změně stran jsme trochu vyklidili pole a po hrubé chybě domácí vyrovnali. Naštěstí nás spasil oslavenec Kuba Šimek. V noci se mu narodil potomek a přijel v pět ráno z nemocnice. Nastoupil až ve druhém poločase a pět minut po vyrovnání domácích vstřelil vítěznou branku. Tři body bereme, ale myslím, že jsme se tu o ně zbytečně strachovali," hodnotil šestou výhru České Kamenice její kouč Pavel Mokráček.

Českokameničtí fotbalisté jsou stále lídrem. „Je to pěkné, ale už jsem jednou říkal, že nechceme být hodně na očích. Radši bychom útočili ze zadních pozic," dodal Mokráček.
MSK Trmice – Česká Kamenice 1:2 (0:1)
Č. Kamenice: Vaněk – P. Kozel, Mach, Čvančara, Švanda – 
T. Svoboda (60. Jak. Šimek), Jírava, Mitruška, Laub (65. J. Dymák) – Cempírek, Štádler.

Neporazitelnost si drží i aktuálně třetí Horní Podluží. To si na své konto připsalo třetí remízu v soutěži, tentokráte 1:1 ve Svádově. „Celý první poločas jsme měli více míč na svých kopačkách, ale skóre se neměnilo. Až  nás v 52. minutě dostal do vedení Drátovník. Druhá branka nám nebyla uznána pro postavení mimo hru. Od té doby jsme vyklidili pozice a soupeř díky standardní situaci srovnal. V závěru jsme měli i štěstí, že jsme neprohráli. Pocity máme smíšené, byli jsme dlouho lepší, ale bod nakonec bereme," uvedl vedoucí Horního Podluží Stanislav Pavlů.
TJ Svádov/Olšinky – Čechie Horní Podluží 1:1 (0:0)
H. Podluží: Šedivý – Kalista, Herman, Hejl, Boštík – Chaloupecký, Dančo, Fučík, Bulejko – Bandas, Drátovník.

Další zklamání připravil svým fanouškům Benešov nad Ploučnicí. Proti Chlumci vyhořel v obraně a doma prohrál vysoko 2:5. „Co k tomu říci, jsem hodně zklamaný. Dnes jsme opět vyhořeli v obraně. Vedli jsme sice 1:0, ale pak jako by někteří hráči přestali hrát. Navíc jsme za stavu 1:3 nedali penaltu. Až lituji toho, že jsem před sezónou říkal, že bychom chtěli postoupit. Bohužel to vypadá, že to chci jen já a ne hráči," naštvaně říkal trenér Benešova Ivan Neliba. Benešov je zatím pátý, ale má druhou nejhorší obranu 
v soutěži.
Benešov n. Pl. – TJ Chlumec 2:5 (1:3)
Benešov: Minařík – Pařízek, Ondrejkovič, Mysliveček, Neliba – Staněk, Horvát, Janda I, Kolář – Chmelík, Janda II. Střídali: Verbíř, Jager, Klemera.

Nešťastný zápas sehrál doma Velký Šenov proti Hvězdě Trnovany. Ač nebyl horším celkem, tak nakonec utrpěl krutý debakl 0:4. „Začali jsme dobře, ale v 19. minutě po chybě brankáře šli do vedení hosté. Po změně stran nevyužil největší šanci Zbončák, který 
z malého vápna netrefil branku. V 64. minutě přišla podle nás špatně nařízená penalta, když byl faul ještě před vápnem. Hosté dali druhou branku, za pár minut jsme přišli 
o kapitána Snášela, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. A aby toho nebylo málo, přišla ještě další červená pro Krejčího a další penalta. Prohráli jsme si to sami, ale rozhodčím se utkání opravdu nepovedlo," rezignovaně pravil domácí fukcionář Pavel Müller. Velký Šenov je desátý.
Velký Šenov – Hvězda Trnovany 0:4 (0:1)
V. Šenov: Kysela – Salač (68. Tlapák), Malý, Snášel, Liška – Podhora, Krejčí, Klofáč, Maier (46. Zbončák) – Kříž, Čurgali.