Jak z toho ven? „Musíme to zastavit, vyříkat si to. Ale už si to vyříkáváme docela dlouho, hra se sice zvedla, ale výsledky pořád nejsou," kroutí hlavou varnsdorfský záložník či obránce Pavlo Rudnytskyy.

V Ústí jste prohráli 0:2. Jak duel hodnotíte?
Co na to říct, prohráli jsme. Ve druhém poločase jsme dostali blbý gól. Sice hrajeme a máme nějakou herní převahu, ale nic tam nedotlačíme. V první půli jsme měli míč dvakrát na brankové čáře a nedáme to. V závěru to bylo trošku vyhecované, přece jenom je to derby. Možná to mohl rozhodčí písknout už v osmdesáté minutě, abychom se nepokopali ještě víc.

V závěru to připomínalo spíše hokejový zápas…
Bylo to vyhecované, i ústecký trenér tam vylétl, nevím přesně, co se tam stalo. Bylo to prostě derby, každý tým chtěl vyhrát, my jsme dostali hloupý gól a pak jsme trošku tlačili, ale nedáváme šance a hrajeme jen po vápno a to je málo.

Máte sedm zápasů bez výhry, to je hrozivá bilance, souhlasíte?
Je to tak. Prohráváme hloupě. Třeba v Sokolově jsme ztratili zápas asi za pět minut. Vedeme 2:1 v 80. minutě a za pět minut prohráváme 2:3. Sice hrajeme naoko hezky, ale to je ve druhé lize málo. Možná je lepší hrát celý zápas zezadu a dělat body, než hrát hezky a nemít nic.

Naštěstí máte trochu nahráno ze začátku sezony…
Začátek se nám trochu povedl, po pěti nebo šesti kolech jsme byli v první trojce, ale od té doby to s námi jde z kopce. Musíme to zastavit, vyříkat si to. Ale už si to vyříkáváme docela dlouho, hra se sice zvedla, ale výsledky pořád nejsou.

Navíc jste ještě přišli o Zbrožka, který se nechal vyloučit…
Ta červená tomu taky moc nepomohla. Závěr byl trochu vyhrocený. Sice je to derby, ale některé ty karty byly trochu zbytečné a teď dostal Zieris žlutou a Zbrožek červenou, takže nám budou chybět klíčoví hráči. Navíc máme doma Opavu, která hraje nahoře. Takže to nebude nic jednoduchého.

S čím tedy půjdete do podzimního finiše?
Zbývají nám tři kola do konce a chceme získat co nejvíce bodů, protože je potřebujeme jako sůl.