„Nechci nic zakřiknout, ale tahle výhra náš hodně přiblížila k záchraně v soutěži," opatrně pravil Pavel Mokráček, trenér aktuálně šestého celku I. A třídy.
Po dvaceti minutách dostal hosty do vedení Chmelík. „Překvapil krásnou střelou zhruba z 25 metrů. Míč ještě zaplaval, brankář byl bez šance," pochvaloval si Mokráček.

Po změně stran se pak Kamenice po hodině hry prosadila z rohového kopu. „Brankáři vypadl míč, který na zadní tyči doklepl do sítě pohotový Laub. Od té doby domácí odpadli," všiml si Mokráček.

I přes další českokamenické šance už žádná další trefa nepřišla. „Kdybychom tady vyhráli 6:0, nikdo by se nemohl divit. Domácí zachránila tyčka, mrzely mě nedotažené protiútoky. Ale celkově vyhrálo lepší a kompaktnější družstvo. Domácí měli ve svých řadách individuality, ale nepůsobili na mě kolektivním dojmem," zdůraznil hostující lodivod.

V dalším kole na Českou Kamenici čeká rozjetá Brná, která kromě posledního zápasu se Střekovem všechno na jaře vyhrála. „Těžký soupeř, který hraje na jaře výborně. Následuje Velké Březno, které má v poslední době také dobrou formu," dodal Mokráček.

SOKOL KOŠŤANY - ČESKÁ KAMENICE 0:2 (0:1)

Branky: Chmelík, Laub. R: Materna. ŽK: 4:4. Diváci: 80.

Č. Kamenice: Dubský – Čvančara, Marek, Louda (82. P. Vaněk), Mysliveček – Šimek, Jírava, Chmelík, Mitruška, Laub (70. Kočí) – Hodač.