Klokani byli v prvním poločase aktivnějším týmem, hodně agilní byl Martin Hašek. Ovšem Varnsdorf nezalezl do obrany a snažil se rozehrávku soupeře napadat. Skóre otevřel právě Hašek, který se zjevil na vápně a střelou do protipohybu překonal Samoela. „Viděl jsem, že jde brankář na druhou stranu. Tak jsem ho zkusil přelobovat. A vyšlo to,“ usmíval se šťastný střelec.

Po změně stran ale svěřenci trenéra Frťaly vyrovnali. Jakub Barac vybojoval míč, na rohu vápna vypálil a jeho střela zapadla do pravé šibenice. Jenže z vyrovnání se Varnsdorf dlouho neradoval. V 63. minutě fauloval ve vápně Bláha Luste, následnou penaltu bezpečně proměnil Mašek. A za dalších deset minut bylo rozhodnuto. Vaníček ve vápně našel Diase, který zblízka prostřelil Samoela a uzavřel skóre na konečných 3:1.

„Myslím si, že kluci předvedli dobrý výkon. Máme několik zraněných, takže nebylo tolik možností střídat. Posledních patnáct minut to bylo nahoru a dolů. Bohemku jsme trochu potrápili,“ zhodnotil utkání trenér Zdenko Frťala. „Je pravda, že nás Varnsdorf potrápil více než Táborsko. Soupeř vypadal velmi živě a byl silný na míči. Na druhou stranu jsme je nepouštěli do šancí, dali tři branky a další šance zahodili,“ řekl trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

Poslední utkání základní skupiny zimního turnaje sehraje Varnsdorf v sobotu 20. ledna od 13 hodin proti Táborsku.

FK Varnsdorf – Bohemians 1905 1:3 (0:1)

Branky: 53. Barac – 34. Hašek, 64. Mašek (PK), 74. Dias. ŽK: Zbrožek (Varnsdorf).

Varnsdorf: Samoel – Chlumecký, Zbrožek, Kozma, Bílek (46. Šulc) – Rudnytskyy, Barac, Durděvič (70. Zieris), Bláha – da Silva (46. Duba), Dordič.