Minulá sezóna skončila fiaskem. Benešov nad Ploučnicí měl postupové ambice, nakonec však zklamal.
Po obměně a velkém omlazení hráčského kádru se benešovští fotbalisté po podzimu nacházejí na druhém místě I. B třídy. „Hodně nám pomohlo, že bývalí hráči dorostu kopali krajský přebor. Je to na nich hodně znát," pochvaloval si Miroslav Vrabec, trenér a vedoucí mužstva v jedné osobě.

Podzimní část jste zakončili na skvělém druhém místě. Jak hodnotíte první část sezóny v I. B třídě?
Sezónu jsme začali bez stálého realizačního týmu utkáním v Heřmanově, kde jsme po poločase prohrávali 3:1. Derby jsme nakonec vyhráli na pokutové kopy. Následující domácí utkání s Velkým Šenovem jsme dostali šestku
a rázem byli pro okolí kandidáti sestupu. To nás ovšem nějak dalo dohromady, kluci si na tréninku sami přidávali 
a od té doby jsme prohráli jen v Brné. Takže první část této sezony byla parádní, určitě nejlepší za posledních pět let.

Oproti minulé sezóně jste si kladli menší ambice a máte mladší kádr. Přesto je umístění lepší, než minulý podzim. Čím to?
Obavy vedení samozřejmě existovaly, mladí hráči však hrají krajské soutěže od žákovských let a to se zřejmě projevilo. Rozhodnutí minulého vedení oddílu o tom, že budeme hrát krajský přebor dorostu, nám vlastně připravilo ostřílené mladé hráče, kteří momentálně A mužstvo táhnou. Tyto mladé hráče 
jsme doplnili třemi zkušenými matadory a mužstvo v současné době předvádí kvalitní hru, které nechybí krásné branky.

Jaké utkání se vám nejvíce líbilo a na které byste nejraději zapomenul?
Nejvíc mužstvu pomohla výhra v Chuderově. Měli jsme čtyři zraněné, odjížděli jsme tam v jedenácti a nakonec vyhráli 5:3. Zapomenout na nějaké utkání není potřeba, fotbal je jen hra, někdy se daří, někdy ne. Lepší je se z nepovedeného utkání poučit, hráčům některé chyby připomínat, aby se jich mohli příště vyvarovat.

V nové sezóně je tu nové pravidlo. Po remíze následují pokutové kopy. Jak se vám nové pravidlo zamlouvá?
Nemáme s tím problém. Pokutové kopy nám sice nejdou, zřejmě právě kvůli mladšímu kádru, ale jinak to bereme jako zpestření pro diváka.

Je nějaký hráč, který by zasloužil speciální pochvalu?
Pochvalu zaslouží všichni, na začátku se k obtížné situaci postavili čelem, ukázali, že fotbal hrát umí a mají můj respekt.

Kdy začnete se zimní přípravou?
Přípravu začneme jako obvykle v polovině ledna, přihlásili jsme se do turnaje v Děčíně. K tréninku určitě využijeme domácí škvárovou plochu, tělocvičnu MSK, ale 
i okolní přírodu.

Dají se očekávat nějaké změny v hráčském kádru?
Změny v hráčském kádru neplánujeme, předpokládáme však, že po dobrém podzimu bude o naše hráče zájem ve vyšších soutěžích.  Samozřejmě budeme usilovat o to, aby hráči, kteří jsou u nás na střídavý start v kádru, pro jaro zůstali.

Jaké cíle si budete dávat do jarní části sezóny?
Po zkušenostech z minulých let si velké cíle na jaro nedáváme. Samozřejmě chceme hrát pohledný útočný fotbal, který se bude líbit našim fandům. Hodně nám jich přibylo, i jim patří poděkování.

Můžeme očekávat nějaké změny v realizačním týmu?
Jednu změnu chystáme, není to ještě stoprocentní, tak bych to nerad zakřikl. Ale snad budeme mít posilu na postu trenéra.