Na trávníku však plálo mnoho emocí. Domácí v závěru inkasovali gól z penalty, který potopil jejich naděje na dobrý výsledek. A tak se pomstili sudímu, který vytasil hned dvě červené karty!

„Zápas už mířil k penaltám, když v 89. minutě do té doby výborný rozhodčí přehlédl útočný faul hostů a tento útok skončil pokutovým kopem. Ten hosté proměnili. Potom moji hráči nezvládli emoce a inkasovali jsme dvě červené karty. To nám samozřejmě přidělalo už tak velké problémy se sestavou pro příští kolo," zlobil se po zápase kouč Chlumce Petr Škvor.

V první půli přitom diktovali tempo hry domácí. „Od začátku utkání se do nás Chlumec zakousl a my jsme jen s vypětím sil a trochou štěstí odolávali," přiznal vedoucí Unionu Libor Eichelmann. Na dobře zahraný trestný kop Škultétyho Děčín odpověděl dvě minuty před poločasem. To se hlavičkou po centru Očipky prosadil kapitán Brázdil.

Při penaltě, která rozhodla, pak prokázal pevné nervy Bedrníček. „Hráčům patří velký dík za bojovnost a chuť se porvat o výsledek. Je třeba v tomto trendu pokračovat," dodal Eichelmann.

TJ Chlumec - Union Děčín 1:2 (1:1)

B: 28. M. Škultéty - 43. Brázdil, 90. Bedrníček (PK). R: Matas. ŽK: L. Mach, M. Škultéty, Jakubec - Brázdil, Vyskočil, Eichelmann, Očipka. ČK: Kubec, Uhlíř (CH). Diváci: 50.

U. Děčín: Zvolský - Vyskočil, Němec, Humlíček, Bedrníček - Eichelmann, Brázdil, Kalaš, Sejkora - Rohlíček (51. Bezouška), Očipka.