Jako v Kocourkově si musejí připadat fotbalisté Junioru Děčín. Tým, který vede trenér Pavel Horáček, skončil v krajském přeboru na 12. místě a dle nových pravidel ho čeká baráž o udržení soutěže.

Výsledky v I. A třídě skupiny A přisoudily Děčínu na kvalifikační dvojzápas tým TJ Hrobce. Hrát se mělo 18. června od 17.00 v Hrobcích a 21. června odveta v Děčíně. Jenže ve středu přišla první změna. Litoměřice, druhý celek KP, doprovodil Krupku jako druhý postupující do divize. Důvod? Tým, který měl postoupit z Pražského přeboru, posun do vyšší soutěže odmítl.

Volné místo v krajském přeboru tak připadlo Hrobcům, které měly na druhém místě více bodů než Ervěnice, hrající ve skupině B. Jenže to se nelíbilo Tatranu Kadaň. Ten skončil v KP na jedenáctém místě, spadl také do baráže, kde se měl o udržení soutěže utkat právě s Ervěnicemi. "Kadaň podala protest, vše se teď řeší v Praze. Ale vypadá to, že budeme hrát baráž proti Ervěnicím. Když to tak dopadne, mělo by se hrát tuto sobotu a příští středu," sdělil Děčínskému Deníku vedoucí FK Junior Děčín Miroslav Tyl.

Barážové rošády tak neberou konce. Zrušily se i další kvalifikační boje, hrát se nakonec nebudou duely Mojžíř (I. A třída) - Košťany (I. B třída), dále Přestanov (I. B třída) - Petrovice (OP), Rovné (I. B třída) - Braňany (OP) a Velká Černoc (I. B třída) - Kozly (OP). Do baráže nemusí ani Oldřichov (I. B třída), jelikož týmy z OFS Most odmítly přímý postup i baráž.

Zatím stále platí, že dva okresní celky budou bojovat o přežití v I. B třídě. Heřmanov (I. B třída) se ve středu 18. června představí od 17.00 na půdě Jiříkova (OP). A Horní Podluží (I. B třída) v ten samý termín hraje v Libochovicích (OP). Na Čechii tak čeká skoro 100 kilometrů cestování. "Do poslední chvíle jsme nevěděli, s kým budeme hrát. Pak nám oznámili, že hrajeme baráž s Libochovicemi. Středeční termín na půdě soupeře je pro nás vražedný. Spousta kluků si nebude moci vzít v zaměstnání volno, těžko říci, s jakou sestavou tam pojedeme," zlobil se trenér Horního Podluží Pavel Rokos.

Děčínský Deník dál bude dění kolem fotbalových barážích sledovat.