A tak jsme vybranému vzorku fotbalistů z Ústeckého a Libereckého kraje položili jednu otázku: Sledujete svou váhu případně kdo ve vašem okolí - manželka, rodiče, přítelkyně, trenér? Odpovědi byly zajímavé…

Vojtěch Nesper, SFK Meziboří: Váhu si hlídám sám, ale když poprvé udeřil covid a sezona se v B.třídě nedohrála, tak musím říct, že to bylo peklo. Přestali jsme sportovat a otevřeli ledničky. Naštěstí jsem s tím úspěšně zabojoval a váhu si zase držím.

Martin Boček, FC Chomutov: Váhu si hlídám sám. Jsem vysoký a nikdy jsem neměl problémy s dodržováním životosprávy. Nevybavuju si, že bych někdy měl nadváhu, byť jen lehkou.

Jaroslav Pilař, Sokol Obrnice: Váhu si snažím hlídat sám. Samozřejmě, že nejvíce asi přiberu přes léto, kdy se nehraje a jsou dovolené. Když někam s rodinou odcestujeme, tak si člověk dopřeje. Naštěstí umím rychle shazovat.

Jan Kopta, FK Baník Most-Souš: Popravdě nikdy jsem váhu moc nesledoval, jsem typ, který je hubený od přírody a nemám problém s tím, že bych nekontrolovaně přibíral.

Dominik Valenta, Tatran Kadaň: Váhu si hlídám sám. Po letech ve fotbale už vím tak nějak, jak se chovat, abych zbytečně nepřibíral kila a když už nějaké to kilo navíc je, tak to spálím v přípravě.

Pavel Hassman, Slavoj Žatec: Letošní Vánoce mi trochu dělaly problém, nabral jsem tři kila. Ale vzhledem k tomu, že znám našeho trenéra, tak vím, že do měsíce jsou ty kila dole.

Petr Stromecký, FC Nový Bor: Hlídám si váhu celoročně. Kuriózní je, že přes zimní přestávku vážím méně.

Viktor Česenek, Lokomotiva Česká Lípa: Váhu si hlídám sám.

Jakub Hejl, FK Rumburk: Váhu si hlídám sám.

Ladislav Čurgali, SK Šluknov: Na váhu chodím jenom v lednu, hned potom musím hubnout.

Miroslav Varga, FK Malečov: Občas si na váhu vlezu, ale daleko víc si hlídám váhu mojí manželky.

Rudolf Vošahlík, TJ Svádov Olšinky: Ano hlídám, často mi ji bere manželka a já se nemám jak zvážit. A baterky kupuji jenom já. Co se týče mé tělesné váhy, tak jsem si ji nikdy hlídat nemusel. Pořád jsem byl jak proutek, ale letos jsem byl po Vánocích před zrcadlem nemile překvapen a naše digitální super váha mi to potvrdila… Od ledna už váhu začínám řešit, nejsem zvyklý mít problémy se zapínáním kalhot.

Michal Doubek, FK Jílové: Váhu si nehlídám, nikdy jsem s ní neměl problém. Naopak co vidím, to sním.

Bohuslav Matys, TJ Heřmanov: Váhu si nehlídám, jelikož plně sportuji i v zimní přestávce.

Jan Mitáč, FK Stráž pod Ralskem: Jelikož mám nadváhu i během sezony, tak se jí v zimě snažím udržet v nějaké rozumné míře. Jelikož miluji jídlo, tak si nějaké přehnané cíle nedávám. Jak číslo na váze začíná devítkou, není důvod panikařit.

Lukáš Kouba, FK Duchcov: Já jsem nikdy v životě nebyl hubenej jako proutek. Váhu si v rámci možností snažím hlídat, abychom mohl vůbec sportovat. Každý začátek zimní přípravy po Vánocích hodně bolí. I díky váze. S věkem je to těžší a těžší.

Jaroslav Hrubý, TJ Oldřichov: No, momentálně si váhu nehlídám, jelikož jsme začali trénovat, tak ani nemusím. Sice jsem nabral pár kilo navíc, ale kdo ne. 

Daniel Mataše, Sokol Košťany: Dřív jsem si ji hlídal, teď ne. Není tolik času na sportování. Jak se to projevuje na hřišti? Nejsi tak obratný a na fyzičce se to projevuje nejvíce. Ale zase jsi silnějších v soubojích. 

Marie Tomášová, dorostenka FK Teplice: Váhu si nijak moc nehlídám… Spíš se snažím jíst pravidelně a zdravě… Ale samozřejmě taky jednou za čas zajdu do mekáče.

Jan Tolar, Sokol Kladruby: Jako za normálního stavu moc váhu nehlídám, ale teď jsem po úrazu kolene, takže teď už se krotím. Ne že bych předtím byl hubenej, ale teď je to extrém no. 

Adam Pelta, FC Pěnčín: Období zimní pauzy je ve fotbale ta delší dovolená čili hráči se musejí více udržovat než-li v létě, kdy je pauza kratší. Já osobně jsem část zimní pauzy trávil v Česku, kde jsem chodil běhat na jabloneckou přehradu a druhou část jsem trávil v zahraničí, kde jsem se chodil proběhnout a zacvičit si do fitness centra, tak abych byl v rámci možnosti připraven na start přípravy v Pěnčíně.