Jenže jeho návrhy jsou odmrštěny. Naštve se a začne ženě sprostě nadávat. Její manžel se ohradí a horká turecká krev začne pěnit. Zmíněný sportovec reaguje tak, že Sahina surově napadne a zlomí mu nos. Zpěváka odvezou do nemocnice.

Tady příběh nekončí. Onen sportovec se sebere a odjíždí do špitálu za Sahinem. Prý aby se omluvil (s nabitou zbraní). Podle některých výpovědí přišel za zpěvákem, vytasil pistoli a řekl zraněnému muži: „Zastřel mě, jestli chceš.“ Sahin zbraň odmítl. Sportovec s ní ale dál mával kolem sebe a nakonec sám vystřelil. Do podlahy.

Pavel Hapal
Maďaři vypískali slovenskou hymnu. Ostuda, zlobil se Hapal

Skandál byl na světě. Dotyčným sportovcem byl totiž Arda Turan, jeden z nejlepších a nejpopulárnějších tureckých fotbalistů všech dob.

Právě slavné jméno Turana zřejmě zachránilo. Za incident, který se odehrál koncem loňského roku, mu totiž hrozilo až dvanáct a půl roku ve vězeňské cele. Soud rozhodl tento týden: fotbalista nakonec vyfasoval necelé tři roky. Podmíněně. Musí být pět let hodný. „Byl to zkrat, poučil jsem se,“ kál se.

Kromě toho, že jde o proslulého sportovce, jistě mu neuškodil ani fakt, že patří k blízkým stoupencům tureckého prezidenta Recepa Erdogana. Ten byl dokonce loni fotbalistovi na svatbě. Kdo by ho posílal za mříže…?

Opakované prohřešky 

Turan odehrál 100 zápasů za turecký nároďák, zářil v Galatasarayi i Atlétiku Madrid. V roce 2015 ho získala Barcelona, jenže tehdy začala hvězda skvělého záložníka zapadat. Za tři sezony nastoupil jen v šestatřiceti ligových zápasech.

Zápas století Sigma - repre ČR v Olomouci
Fotbalové hvězdy bavily Hanou. Brückner dostal tribunu a měl slzy na krajíčku

Turan rád kývl na hostování v istanbulském týmu Basaksehir. Ten všeobecně platí za vládní a Erdoganův klub a turecký vůdce (sám bývalý fotbalista) si své dítko hýčká. Hráčům, a především hvězdnému Turanovi, tak leccos prochází.

Jednou chytil pod krkem novináře, který o něm prý psal „neuctivě“. Loni zase v duelu proti Sivassporu fyzicky napadl rozhodčího. Dostal trest na 16 zápasů, později mu však byl snížen. A jak se vidí sám Turan? „Když se podíváte na historii tureckého fotbalu, uvidíte, že někdo jako já se rodí jednou za sto let,“ řekl skromně pro sportovní list Fanatik.