Té zprávě se těžko věřilo. Šural se se spoluhráči vracel z utkání, když těsně před koncem cesty mikrobus havaroval. Všichni se zachránili, až na jednoho. Reprezentační útočník bohužel vypadl z auta a na následky zranění zemřel.

Ondřej Čelůstka.
Čelůstka o smrti Šurala: Běhá mi mráz po zádech. Je tady ponurá nálada

Tragický odchod českého fotbalisty nebyl ranou jen pro domácí a turecký fotbal. Slova upřímné soustrasti chodila i od takových hvězd jako Sergio Ramos, Iker Casillas a dalších. „Běhá mi z toho mráz po zádech,“ přiznal krátce po nehodě další český fotbalista Ondřej Čelůstka, spolu s nímž hrál Šural tureckou nejvyšší soutěž.

Zdroj: Youtube

Jen pár dní po tragédii nastoupila Alanya, jejíž dres Šural oblékal, znovu do ligového utkání. V hledišti byl k vidění velký transparent s nápisem „Tohle město na tebe nikdy nezapomene“ a velkým Šuralovým portrétem. Demba Cissé slavil první branku právě v dresu svého zesnulého spoluhráče.

I hráči Sparty, kde Šural působil, nastoupili na jeho počest v jeho dresu. Osm z nich bylo následně vydraženo, získaná částka (celkem 422 890 korun) šla na pomoc pozůstalým.

Začátkem letních prázdnin se jednomu z Šuralových bratrů narodil syn. Strýčka už se nedočkal, nese však jeho jméno. Rodiče Jakub a Simeona jej pojmenovali Nicolas Josef.

Loni v listopadu se pak Šuralovi dostalo další pocty. Alanyaspor odhalil fotbalistovu sochu a navíc po něm pojmenoval zbrusu nový park. „Svět truchlil, když jsme ztratili fotbalistu, ale nás to v Alanyi zarmoutilo ještě víc. Jsme hrdí, že po něm můžeme pojmenovat park a uctíme jeho památku," řekl tenkrát prezident Alanyasporu Hasan Cavusoglu.

Fotbalista Josef Šural
Pocta pro Josefa Šurala. V Turecku mu odhalili sochu a pojmenovali po něm park