O změně na velitelském můstku v královském klubu se v poslední době mluvilo téměř neustále. Situaci se vedení Realu nakonec rozhodlo vyřešit během pondělní schůzky, kde klubové špičky došly k jasnému stanovisku. Tým má vrátit na výsluní právě Zidane.

Návrat úspěšného trenéra se v médiích přetřásal od minulého týdne, kdy měl Francouz odmítnout první nabídku. „Předseda Florentino Pérez mu volal, aby se vrátil, on to však odmítl. Zároveň si nechal otevřená dvířka pro možný příchod v červnu,“ uvedl bývalý boss Realu Ramón Calderón.

Marcus Rashford
United tvoří historii. A děkují „králi“ Solskjaerovi

Po víkendu však věci nabraly nový směr a Zidane se k úřadujícím šampionům Ligy mistrů vrací s okamžitou platností. Kufry si naopak balí Santiago Solari. Ještě před ním byl odvolán i bývalý kouč španělské reprezentace Julen Lopetegui.

Rozšíří sbírku devíti trofejí? 

Nyní se tak madridský celek pokusí opět zvednout oblíbený kouč. Jeho první angažmá skončilo loni v červnu po dvou a půl letech. Během této doby dovedl Zidane Real ke třem titulům v Lize mistrů a jednomu ve španělské lize. Celkově zapsal hned devět trofejí.

Jaroslav Plašil zdraví diváky po konci utkání v Edenu. Jeho Bordeaux zde v prvním kole Evropské ligy prohrálo 0:1.
Nový trenér pro Plašila. Trápící se Bordeaux převezme Paulo Sousa

Po jeho letním odchodu se mužstvu nedaří na hřišti a ani v kabině nevládne příjemná atmosféra, což doložily poslední kauzy okolo Garetha Balea a Sergia Ramose. Vrcholem pak bylo vyřazení v osmifinále Ligy mistrů po domácím debaklu 1:4 od Ajaxu. V lize je Real až třetí se ztrátou dvanácti bodů na vedoucí Barcelonu, se kterou vypadl i v semifinále domácího poháru.

Logicky se tak delší dobu hovořilo o novém trenérovi. Padala jména jako Mauricio Pochettino či Jürgen Klopp, nejvíce se ale sázelo na návrat Josého Mourinha. Proti jeho příchodu se však měla postavit hráčská klika na čele se Sergiem Ramosem, který měl s excentrickým Portugalcem spory už během jeho prvního angažmá v Madridu. Nakonec ale padla sázka na někdejšího držitele Zlatého míče.

Trenér Realu Madrid Zidédine Zidane (vpravo) objímá svého hrdinu Cristiana Ronalda.
Real na scestí. Chybí nám Zidane, tvrdí hvězdy