Vězte, že část přání si už splnil. Na hřiště se podíval na několik minut hned v prvním jarním kole. Navíc v pikantním a vítězném (2:0) duelu proti někdejším teplickým spoluhráčům.

„Neexistuje větší motivace než nastoupit proti bývalému klubu,“ prozradil v předzápasovém rozhovoru. Pravda, uvedl se slušně. Dokonce mohl dát i gól, leč Tomáš Grigar jej vychytal.

„Alex potvrdil, že je odvážným fotbalistou. Chtěli jsme mu dopřát premiéru, teď ho hodláme dále zabudovávat,“ chválil nadějného mladíka trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia - Teplice 2:0
Slavia zdolala Teplice, výhru zachránila v poslední desetiminutovce

Mnozí možná čekali, že obránce s účesem brazilské hvězdy Chelsea Davida Luize nastoupí od začátku. Tak jednoduché to však není: Slavia disponuje nejkvalitnějšími stopery v soutěži.

Proti Severočechům Král kryl záda zkušené dvojici Ngadeu-Kúdela. „O sestavě jsme měli rozhodnuto už dříve. Máme hodně hráčů, Alex se nicméně každým tréninkem lepší,“ prohlásil kouč.

Proto není třeba propadat skepsi. Talent, jenž začínal s gymnastikou a atletikou, jistě brzy dostane větší důvěru. Vždyť sešívaní na jaře startují ve třech soutěžích: lize, Evropské lize a MOL Cupu.

To potvrdil i Trpišovský: „Úspěchem je už to, že se dostal do naší základní šestnáctky. Bude připraven naskočit, hráči mohou vypadnout kvůli kartám nebo zraněním. V přípravě hrál navíc výborně.“

Sám Král vše vidí podobně. „Pořád se s klukama sehrávám, ale cítím se už mnohem líp. Za každou šanci budu jen rád.“ Třeba se dočká již ve čtvrtek, kdy Pražané hostí v play-off Evropské ligy belgický Genk.

Fotbalisté Slavie na soustředění ve Španělsku.
Pražské děti věří v boji o titul Slavii. Kromě sparťana