El Clasico nebylo jen o střetu dvou navzájem nenávidicích se celků, ale od roku 2009 také bitvou dvou hlavních celebrit v kopačkách. Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi, tak zněly novinové titulky.

Portugalec se však s královským klubem v létě rozloučil, když v létě zamířil do Juventusu. A Argentinec si poprvé mohl „užít“ světla ramp jen pro sebe. Jenže ani on diváky nepobaví. Minulý víkend si v utkání se Sevillou zlomil ruku a Barcelona se musí obejít bez něj.

Na snímku Patrik Hrošovský (v červenomodrém) v souboji s Casemirem z Realu Madrid
Moje šance na Realu? Není normální ji nedat, mrzelo v Madridu Hrošovského

V Lize mistrů to zvládla bez problémů, když porazila Inter Milán 2:0. „Kdyby hrál, měli bychom ještě větší problémy,“ přiznal trenér italského celku Luciano Spalleti.

Barcelona se mohla spolehnout na další hvězdy a nastalé situace navíc využil Rafinha, který nastoupil na Messiho pozici a zaznamenal vítězný gól.

„Všichni jsme měli v hlavě, že Lionel hrát nemůže, proto musel každý podat výjimečný výkon,“ prohlásil kouč Ernesto Valverde.

Katalánský celek vede španělskou soutěž. Úplná spokojenost v něm ale panovat nemůže, vždyť čtyři z devíti zápasů ztratil.

Klopýtající balet

V Madridu je situace daleko horší. Díru po Ronaldovi se zatím zalepit nepodařilo, stejně tak jako po Zinedinu Zidanovi. Hvězdný střelec a trenér, kteří dovedli Real ke třem výhrám v řadě v Lize mistrů, se v létě s týmem rozloučili a zdá se, že chybí víc, než by bylo zdrávo.

„Nemůžeme brečet nad někým, kdo tu nechtěl být,“ smetl otázku na Ronalda záložník Isco.

Bílý balet trochu překvapivě nepřišel s žádným velkým nákupem, jímž by nahradil Portugalce. Chtěl vsadit na zaběhnutá jména. Jenže chyba lávky. Benzema, Bale, Modrič, Kroos či Isco zatím tápou a nálada je na bodu mrazu.

Real Madrid – Viktoria Plzeň. Patrik Hrošovský přesnou trefou k tyči snížil na konečných 1:2.
Bod byl blízko. Viktoria trápila slavný Real Madrid

Kapitán Sergio Ramos na tréninku předvedl nesmyslný výlev, poté co ho mladík Reguilón nešťastně zasáhl do obličeje. Obránce Marcelo se zas otřel o média.

„Samozřejmě se nevyhrává, ale o krizi mluví jen novináři. Ti se nám snaží ublížit, protože žárlí, že neumí hrát fotbal. Ale my v žádné krizi nejsme,“ řekl po úterním vystoupení v Lize mistrů s Plzní.

Trenér Lopetegui v ohrožení

V něm se ukázalo, že brazilský zadák nemá úplně pravdu. Český mistr velkoklubu statečně vzdoroval a sahal po remíze. V lize pak Real ze čtyř posledních utkání vybojoval pouhý bod. Prohrál s Levante, Alavesem i Sevillou a je až na sedmém místě.

Pod trenérem Lopeteguim se tedy naklání židle. Pokud na Barceloně ztratí, je pravděpodobné, že jeho angažmá v Madridu rychle skončí.

Dokáže se bílý balet nabudit proti rivalovi, nebo se prohloubí bodová propast?

El Clasico je na programu v neděli od 16.15.

Michael Ngadeu ze Slavie (vpravo) proti Borisovu.
Výkon v Kodani zaujal. Slávista Ngadeu je ve výběru hvězd Evropské ligy