Oba týmy mají aktuálně něco společného. Ve svých soutěžích se jim moc nedaří. Zlín je v první lize třináctý, Varnsdorf v té druhé dokonce poslední. Favoritem je logicky tým z Moravy.

„Jsme rádi, že jsme se dostali do třetího kola poháru a máme proti sobě ligový tým. Uvidíme srovnání našich hráčů s hráči top úrovně. Zápas bereme se vší vážností a dáme tak příležitost hráčům, kteří mají v našich očích nejlepší sportovní formu,“ řekl varnsdorfský kouč David Oulehla.

Na Zlín čeká daleká cesta. „Je to pro nás jediná komplikace, ale věřím, že se s náročnou cestou na sever Čech stejně jako s kvalitním soupeřem vypořádáme. Chceme samozřejmě postoupit, podle toho se na utkání připravíme,“ uvedl po losu generální ředitel Zlína Zdeněk Grygera.

„Zlín je silný v kombinaci. Má nahoře dva vysoké a silné hráče Poznara a Wágnera. Mají také silný prostředek hřiště. Navíc mění rozestavení ze tří na čtyři obránce. Musíme být poctiví a agresivní. Po zisku je potřeba mít kvalitu v prvních přihrávkách,“ dodal Oulehla.