Hrálo se vyrovnané utkání, ve kterém byly domácí Tochovice trochu lepším týmem. Soupeře nepouštěly k vlastní brance a snažily se o vstřelení vedoucí branky. Jenže marně. Pak ale přišla osudná 40. minuta. David Langer viděl během jedné minuty dvě žluté karty, musel předčasně do sprchy a všechno se změnilo jak mávnutím kouzelného proutku.

„Obě žluté karty byly za řeči směrem k sudímu. Pro nás je jednalo o citelné oslabení. Byl to klíčový moment utkání,“ měl jasno zastupující trenér Ladislav Černý.

Tochovice, které se už před zápasem musely vypořádat s absencí tria Huňa, Jendruščák a Štochl přišly o svou další osobnost a ve zbytku utkání na vedoucí tým tabulky nestačily. Komárov vzal pevně otěže zápasu do svých rukou a po změně stran rozhodl. Nejprve se v 55. minutě trefil z přímého kopu Mojdl a šestnáct minut před koncem pečetil vítězství Srp, který dotáhl rychlý brejk do otevřené tochovické obrany.

Nedařilo se ani dalšímu okresnímu zástupci z Petrovic, který doma podlehl Nelahozevsi 0:3. Naopak Podlesí zásluhou gólů Václava Janů, Jakuba Kunce a Marka Branžovského zvítězilo stejným poměrem v Jílovišti.

Další útok divočáků na hřiště v Libušíně má devastující účinky.
Prasata útočí dál, Libušín má opět po hřišti!
Trenér 1. FK Příbram Josef Csaplár.
Podcenění? Příbram hraje dobrý fotbal, řekl Csaplár